Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Марва Оганян: Как да предпазите панкреаса и да излекувате панкреатит

Много експерти в областта на медицината вярват, че качеството и продължителността на нашия живот зависят от здравето и работата на панкреаса


С прости думи – колкото по-често боледува панкреаса, толкова по-голям е рискът от преждевременна смърт. Неправилното хранене разболява панкреаса. Как да гарантираме безопасността на този толкова важен орган и да избегнем много злини, свързани със здравето му?

Марва Оганян – терапевт, биохимик и специалист по здравословно хранене с 45-годишен опит знае откъде идват повечето съвременни заболявания.

„Както знаете, казва Марва Вагаршаванова, панкреасът е отговорен за преработката на храната, след като е попаднала в червата, и за производството на хормона инсулин.

От раждането ние безмилостно използваме тази жлеза, принуждавайки я да работи денонощно, и да синтезира нужните ензими. В процеса на работа тялото се претоварва и консумира голямо количество енергия. Късният и неправилен прием на храна изчерпва енергийните запаси и разболява панкреаса. От това следва появата на заболявания като диабет, панкреатит, рак на панкреаса и смърт на жлезите с вътрешна секреция. Следователно е необходимо да се изясни веднъж и завинаги какво трябва да бъде правилното хранене. Хранене, чрез което организмът да получава енергия в чист вид.“

Принципи на правилното хранене, според Марва Оганян

Свойствата на храната трябва да съответстват на нашата физиология. Суровите плодове, зеленчуците, нетлъстите меса, приготвени на пара, покълналите зърна, ядките и лечебните треви се преработват с помощта на минимално количество ензими. Храносмилането се случва естествено, без дискомфорт, подуване, тежест, диария или запек. Докато приема на пържени, мазни и тежки храни изисква 100 пъти повече ензими, отколкото суровите храни, или ястията, приготвени на пара.

Храненето с термично обработена храна принуждава панкреаса да работи стократно по-активно, което го износва все повече и повече с всяка изминала година. Пържената, варената и голяма част от печената храна е лишена от енергийна стойност. За да се заситим, трябва да ядем големи порции. По този начин излагаме на нехарактерно натоварване храносмилателния тракт и панкреаса. Или иначе казано: „С нож и вилица копаем собствения си гроб.“

Храносмилателните ензими не се произвеждат след 18 часа

Ето защо всички специалисти по хранене забраняват вечерята след шест вечерта: храната, която се яде вечер, се натрупва в дванадесетопръстника до 9 сутринта, а следобед полуобработената маса преминава по-нататък в тънките черва, за да стигне до дебелото черво, отравяйки всичко по пътя си.

Черният дроб трябва да поеме отделените отрови и да филтрира кръвта. В резултат на това, ако късното хранене е дългогодишен навик, се появява хепатохлецитит, калциев холецистит, инфекциозна жълтеница, вирусен хепатит и цироза на черния дроб. Лечението на черния дроб и панкреаса може да бъде дълго и изисква пълна промяна на начина на живот.

Месните продукти не са висококачествена храна. Защо? Нашата храносмилателна система не е в състояние правилно да преработва животинските протеини. Затова консумацията на месо е съпроводена с много по-интензивни процеси на гниене.

Животинските протеини, които навлизат в тялото чрез консумация на месо, са най-силните алергени, казва Марва Оганян. В процеса на тяхното разпадане се отделят отровни газове (амоняк, метан, сероводород) и токсини (путресцин, кадаверин, птомани). Черният дроб може да ги неутрализира само частично, в резултат на което се натрупват и навлизат в кръвния поток, което води до появата на различни заболявания.

ВСЕКИДНЕВНО МЕНЮ ЗА ЗДРАВ ПАНКРЕАС, ПРЕПОРЪЧАНО ОТ МАРВА ОГАНЯН

Porridge with fresh vegetables and lettuce. Healthy breakfast. Proper nutrition. Dietary menu.

Препоръчани храни за здрав панкреас:

– чери домати
– краставици
– хумус
– спанак
– боровинки
– череши
– постно месо
– боб и леща
– бистри зеленчукови супи.

Храните, които трябва да бъдат ограничени, включват:

– червено месо
– дреболии
– пържени храни
– пържени картофи и картофени чипове
– майонеза
– маргарин и масло
– пълномаслено млечни продукти
– сладкиши и десерти с добавени захари
– напитки с добавени захари.

1. Сутрин денят трябва да започне с билков чай ​​с мед, лимон или сок от ягодоплодни. Това е много по-здравословно отколкото кафе или черен чай. В напитката можете да добавите сладко от рози. Позволено е още да се пие зелен чай и чай от хибискус. След това чаша прясно изцеден сок от сезонни зеленчуци или плодове би била идеална.

2. Закуската от 10 до 11 часа трябва да бъде плод. През топлия сезон – пресни плодове, през зимата и пролетта – сушени плодове. След половин или два часа пийте голяма чаша билков чай ​​или сок.

3. Обядът трябва да се състои от пресни зеленчуци. Настърганите зеленчуци се овкусяват със заквасена сметана или растително масло, белтъци от пилешки яйца. Ще бъде много полезно да добавите към ястието покълнали зърна от пшеница, елда, грах, ленени семена и слънчоглед. След обяд, изчакайте 1,5 часа и можете да пиете чаша студен квас, айран или не много сладък компот.

4. Вечерята – до 18 часа. Тя трябва да бъде от плод или зеленчук. Можете да добавите трици, ядки, твърди сирена към салатата. Млечните продукти също ще бъдат подходящи: кисело мляко, кефир, нискомаслено прясно мляко. Вместо хляб – сандвичи от ръжени бисквити с масло и чеснов сос. През есента трябва да се съсредоточите върху всички плодове от червено и оранжево – богат източник на витамини , микроелементи и антиоксиданти.

Традиционната медицина знае как да лекува панкреаса с прости и достъпни продукти, без да прибягва до фармацевтични препарати. Информацията от тази статия е много ефективна срещу панкреатит.

Източник: takprosto.cc

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *