Специалисти по китайска медицина разкриват: Това са най-големите митове за безплодието!

Когато някоя двойка не успява да се сдобие с дете, научава какви ли не неща за плодовитостта и трикове как да се справи с проблема…

Но дали има смисъл в тези неща – вижте какво смятат специалистите по китайска медицина…

– С възрастта забременяването е по-трудно!

Да, в това твърдение има доза истина. Пикът на женската плодовитост е в двайсетте години на дамите и постепенно способностите за зачеване започват да намаляват след навършване на 30 години, след 40 това вече е доста по-осезаемо.

Но според специалистите по китайска медицина много зависи от начина на живот – някои хора успяват да запазят дълго фертилните си способности, други ги губят твърде рано. Пълноценното меню е много важно за запазване на плодовитостта, в него трябва да има месо, яйца, риба, семена и ядки, както и пчелно млечице!

безплодието
Какви са най-големите митове за безплодието?

– Не може да промените качеството на яйцеклетките и сперматозоидите!

Всъщност, това не е вярно. С промяна в начина си на живот можем да променим донякъде заложеното ни генетично. Но това не става бързо и е дълъг процес, който изисква отдаденост, търпение и време, за да се постигнат добри резултати.

– Биологичният часовник тиктака!

Когато на някой двойка й се каже, че й минава времето за зачеване на дете, това всява и в мъжа, и в жената паника и безпокойство. Особено ако имат проблеми с плодовитостта, които трябва да решават.

Но е редно да погледнат реалистично, да си дадат сметка, че подобряването на качеството на яйцеклетките и сперматозоидите изисква време. Но с подобряване на общото здравословно състояние, непременно се повишава и фертилността.

– Трябва да правите секс всеки ден!

Често се случва двойките, които искат дете, да правят секс, без да се съобразяват с желанията си. Но много по-разумно е да се прави секс преди и по време на овулацията на жената, ако целта е бременност, а през другото време – нека интимността си бъде единствено за радост и удоволствие.

– Стресът не влияе на плодовитостта

Според китайската медицина духът живее в сърцето ни, а между сърцето и матката има пряка връзка. Затова се вярва, че плодовитостта може да се повлияе от емоциите, а стресът и тревогите възпрепятстват зачеването. Ето защо е добре да релаксирате по-често и да се стараете да живеете възможно по-спокоен и прост живот.

Източници:Здрaвeн жуpнaл,Pixabay.com,babyplan.ru

Ню Лайф проблемно забременяване
Ню Лайф при проблемно забременяване, ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКИ: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *