Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За какво алармира по-ниската телесна температура?

Когато нашата телесна температура се повиши, ние сме склонни да взимаме екстремни мерки, за да я смъкнем


Но, ако телесната температура е по-ниска, едва ли ще обърнем внимание. Въпреки това, температура от 35,5, която продължава дълго време, често е сигнал за болестни процеси в тялото. За какво сигнализира понижената телесна температура, и трябва ли да се притеснявате ако тя дълго време остане по-ниска от нормалното?

Смята се, че нормалната температура на човешкото тяло е някъде около 36,6 ° С. Всъщност, колебанията в рамките на няколко десети са възможни и в двете посоки.

Ето няколко възможни причини за по-ниска телесна температура, на които би трябвало да обърнете внимание

1. Заразни болести

Ако наскоро сте имали грип или ОВИ, не е изненадващо, че температурата е по-ниска. Тялото не се е възстановило напълно от болестта, и не може да работи с пълна сила.

В този случай се препоръчва да почивате повече, да си осигурите достатъчно сън, да се храните правилно – и много скоро температурата на тялото ви ще достигне 36,6 ° С.

2. Обостряне на хронично заболяване

Ниската температура често показва обостряне на различни хронични заболявания. Ако някое хронично заболяване е решило да напомни за себе си отново, тогава трябва да се консултирате с лекар, и да предприемете курс на лечение, за да отстраните трайно коварната причина за ниска температура.

3. Претоварване

Прекалено много работа, липса на сън, заседнал начин на живот, недохранване – всичко това води до факта, че тялото е изтощено и силите буквално ви оставят.

В този случай е добре да помислите за отпуска. По време на почивката си осигурете умерена физическа активност, по-специално сутрешни упражнения, и няколко разтоварващи дни, през които да приемате само течности.

Много полезни са контрастните душове и разходките на чист въздух.

4. Болести на надбъбречните жлези

При този проблем трябва да консумирате повече вода (при липса на противопоказания) и да направите сезонно прочистване на бъбреците, и прилежащите към тях жлези, като си осигурите поне два дни в седмицата само на дини и пъпеши.

5. Една от причините за ниската телесна температура може да бъде хипотиреоидизъм (понижаване на активността на щитовидната жлеза)

Неправилното функциониране на щитовидната жлеза води до неизправност във функционирането на много органи. Така че, ако страдате от дискомфорт, слабост, често раздразнение и имате студени ръце и крака – измерете си температурата. Ако остане ниска в продължение на няколко дни ще е добре ако посетите лекар.

Не пренебрегвайте тези симптоми. Запомнете: понижената температура не е по-малко опасна, отколкото повишената, защото в този случай организмът става по-уязвим при нападението на различни бактерии и вируси.

Да обобщим!

Температурата на тялото може да спадне поради многобройни причини. От друга страна, необичайно ниската телесна температура също може да бъде потенциален симптом на следните заболявания и нарушения:

Болест на Адисън
– Диабет
– Прием на наркотици и злоупотреба с алкохол
– Хипотиреоидизъм
– Инфекция
– Бъбречна недостатъчност
– Чернодробна недостатъчност
– Сепсис
– Странични ефекти на лекарства
– Шок
– Бързо дишане / астма
– Рак
– Стрес
– Безсъние

Общи симптоми

Втрисането е един от най-очевидните и лесно разпознаваеми симптоми. То може да бъде съпроводено и от „тракане“ със зъби. Може да има понижена телесна температура и без втрисане, или други външни прояви. Освен това се наблюдават следните реакции на тялото:

Бавен сърдечен ритъм
– Плавно дишане
– Синкав оттенък на кожата
– Липса на координация
– Трудност при вземането на решения
– Неясна реч
– Разширени зеници
– Объркване
– Сънливост
– Слаб пулс
– Умора

Един важен фактор, който определя температурата на тялото, е основната метаболитна скорост на организма. Това е скоростта, с която изгаряме калории и използваме нашите енергийни запаси. Други фактори, като администрирането на лекарства, също могат да повлияят на температурата, обикновено в отрицателен смисъл.

Промените в температурата на ръката/крака са отражение на кръвния поток – мярка за реакцията на тялото при стрес.

Основното правило за тълкуване на температурните промени е просто. По-топлите ръце/крака са индикатор на това, че сте отпочинали, докато по-студените ръце/крака отразяват активиране на вътрешно напрежение.

Заключение

Всеки процес, който протича вътре в тялото, изисква енергия – специално метаболитна енергия. Когато тялото няма достатъчно енергия, за да функционира правилно, всеки компонент на организма ще страда по свой уникален начин. Например, ако мозъка има твърде малко енергия, процесите на мисълта, като памет и фокус, се влошават. Тялото се нуждае от енергия, за да се запази топло – ниската телесна температура, следователно, обикновено се придружава от ниска метаболитна енергия.

Ниската телесна температура е и признак на дегенерация и постепенна клетъчна смърт.

Трайно ниските температури на тялото обикновено се появяват или се влошават след тежки стресови фактори, като раждане, развод, смърт на близък човек, тежка и интензивна работа или семеен стрес, след операция или злополуки. Температурата на тялото спада в отговор на стреса. Очаква се да се възстанови, след като стреса отмине, но понякога това не се случва. Когато температурата не се възстанови в рамките на няколко месеца, това води до състояние наречено Болест на Уилсън.

Ето защо постоянното напомняне за по-малко стрес, повече почивка, здравословно хранене и интензивни разходки не са просто празни приказки.

Грижете се за здравето си преди да са се появили усложнения. Не забравяйте, че е по-лесно да се предотврати болестта, отколкото да се лекува, без значение дали е обикновена настинка или онкологично заболяване.

Източник: drsircus.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *