Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 прости правила на Клайд Янси, които ни позволяват да доживеем до 100 години

 

Известният американски кардиолог Клайд Янси заяви, че всеки един човек има 90% шанс да отпразнува 90-ия или 100-ия си рожден ден, благодарение на 7 принципа

клайд янсиСпоред лекаря Клайд Янси, всеки отделен човек може да постигне оптимално здравословно състояние като спазва следните 7 правила:

 

1.Необходимо е да водите активен начин на живот.

Липсата на физическа активност отнема почти 4 години от живота на човек. Хората, които са физически неактивни, са два пъти по-склонни да развият сърдечни заболявания или инсулт. Препоръчват се физически уражнения като бягане, плуване, интензивно ходене, спортни игри. По този начин се тренира сърцето, намаляват се нивата на холестерола и се премахват излишните килограми.

2.Интересувайте се и контролирайте нивата на холестерола.

Високите му стойности могат да доведат до натрупване на плаки в артериите и така се увеличава опасността от нарушения в сърдечносъдовата система.

вода
Приемайте голямо количество вода, не по-малко от 8 чаши на ден- нейната роля е да изхвърли токсините, а чрез кръвта да се доставят хранителни вещества и кислород. При недостатъчно количество вода, организмът започва да задържа течности, за да може да защити клетките от обезводняване.

3.Спазвайте здравословна диета.

Правилното хранене е един от най-важните елементи, които ще подобрят здравето. При това е много лесно да се спазва това правило. Според лекарите, за да се поддържа добро здраве, особено важно е човек да консумира необходимото количество фибри, зърнени храни, пресни зеленчуци, плодове.

Клайд Янси ви съветва да пробвате разделното хранене примерен хранителен режим за 1 ден:

Закуска:
–ябълка или две кивита
–овесени ядки с обезмаслено прясно мляко
–чай или кафе без захар
Обяд:
–сварени пилешки гърди, броколи, 2 парченца кашкавал
Следобедна закуска:
–круша
Вечеря:
–зеленчукова салата
–омлет от яйца без мазнина

 

пълнозърнести храни
Приемът на булгур, фасул, пълнозърнест хляб, зеленчуци и плодове предпазват от появата на рак на дебелото черво.

 

4. Контролирайте кръвното налягане.

Високото кръвно налягане често се нарича „тих убиец“. В резултат на това, човек може да намали риска от инсулт с 40%, а риска от инфаркт- с 25%.

 

5. Поддържайте здравословно телесно тегло.

Клайд Янси заявява, че наднорменото тегло е основен рисков фактор за сърдечни заболявания и инсулт. Затлъстяването може да намали продължителността на живот на човек с 5 години.
здравословно телесно тегло

 

6.Интересувайте се за заплахите, свързани с диабета.

Диабетът значително повишава риска от високо кръвно налягане, атеросклероза, коронарна болест на сърцето и инсулт- особено ако нивата на кръвната захар са лошо контролирани. Хранителната добавка Репей ще ви помогне при диабет.

цигари
Всяка една изпушена цигара намалява продължителността на живота ви с 11 минути!

 

7.Не пушете!

Десетки хиляди хора умират преждевременно всяка година поради употребата на тютюн, а хиляди непушачи страдат от същата съдба заради пасивно пушене. След като човек се откаже от тютюнопушенето, рискът от развитието на заболяване започва да намалява. След 15 години заплахата няма да бъде по-висока от тази на един непушач.

Източник: http://zdorovie.com/health/aging/sem-prosty-h-pravil-kotory-e-pozvolyat-dozhit-do-100-let/19615

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “7 прости правила на Клайд Янси, които ни позволяват да доживеем до 100 години

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *