БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

В Плевен: Уникален метод топи тумори на раково болни

В Плевен, в Хайфу центъра (HIFU – High Intensity Focused Ultrasound), бяха стопени туморите на 10 раково болни с помощта на нов и уникален метод

тумори
На преден план с бялата престилка е хирургът-онколог д-р Добромир Димитров, зад него е д-р мЖоу Кун. Специалистът по образна диагностика доктор Тихомир Анреев (с бялата престилка) е между инж. Христо Великов и мед. сестрата Гергана Донова. Най-вдясно е завеждащата международните контакти и науча дейност Рената Карааргирова и инж. Даниел Петров

Така, преди близо три години, беше поставено началото на медицинския център, от който много хора са си тръгнали възстановени. Онкоболните са оставили тревогите за своето здраве в миналото, благодарение на специалистите от Хайфу центъра (HIFU – High Intensity Focused Ultrasound). С помощта на ултразук лекарите са върнали здравето на неизлечимоболните.

Лечението се извършва от екипа на д-р Григор Горчев, дмн, по негова идея и контрол. Медицинският университет в Плевен държи едно от челните места в страната, и на Балканския полуостров, благодарение на иновационните и ефективни методи, които имат за цел да лекуват тежки заболявания.

Така изглежда модерния апарат

Безкръвните операции за отстраняване на туморите се правят с помощта на модерна ултразвукова техника. Прецизният ултразвук отстранява само раковите новообразувания, а с помощта на съвременната техника се запазват здравите клетки. Възстановяването след операцията не изисква много време. Болният може да си тръгне буквално часове след интервенцията, без да е необходим възстановителен период.

В УМБАЛ „Света Марина“, с помощта на модерния апарат, освен гинекологични операции, се извършва още отстраняване на ракови образувания от черния дроб и панкреаса. В екипа, който извършва операциите, е включен и професор от Китай. Той е работил заедно със създателя на апаратурата. Основно във високотехнологичното здравно заведение се лекуват жени, които имат тумори на яйчниците или матката. Например, при високорискова миома, която е над 7 см, не се налага отстраняване на матката. Благодарение на това млади жени с тумори и миоми ще могат да станат майки, защото не се налага отстраняване на детеродния орган. Повечето излекувани са с докрокачествени тумори, но има случаи и на излекуван в напреднала фаза рак.

Преди време в плевенската болница приели човек, който имал усложнен рак на панкреаса. Няколко часа след операцията човекът, който преди това буквално виел от болка, се прибрал излекуван у дома

Професор Горчев и неговия екип преценяват всеки нов случай, защото с помощта на хайфу-метода не могат да се лекуват всички тумори. Само в още три европейски държави се практикува този метод, поради което се налага болните да чакат доста.

Новото лечение впечатлява дори пациенти-медици, които не пестят суперлативи за проф. Горчев и неговия екип.

Така изглежда амблация на миома. Най-големия тумор, който е бил стопен с помощта на новата апаратура е бил с диаметър 21 сантиметра

Засега модерното безкръвно лечение не се подкрепя от Здравната каса. Лекарите от Плевен се надяват това да се случи в най-скоро време, за да може повече болни да се възползват от него.

„Хирургията на ХХI век“, както наричат новата методика, стана възможна и в България, благодарение на невероятния професионализъм на проф. Горчев. Професорът има три специалности – „Акушерство и гинекология“, „Онкология“ и „Хирургия“. Почетен ректор на Медицински университет – Плевен. Носител на Почетния знак на Президента на Република България за особен принос в развитието на българската медицина, а от 2007 г. – съветник по медицинските въпроси на Президента на Република България. Единственият гинеколог – член-кореспондент на Българската академия на науките.

Професор Григор Горчев

Плевенската болница „Света Марина“ е на второ място в Европа по брой на операциите с робота „Да Винчи“. Лео, както галено го наричат специалистите, е върнал здравето и самочувствието на много жени от България и Европа.

Ето и координати, които биха помогнали на заинтересованите да получат повече информация:

Хайфу- Център „Света Марина“
Адрес: България, Плевен 5800 Западна индустриална зона, Ул. „Българска авиация” №6

тел.: 064 902 033; 0885 519 135

факс: 064 902 044

e-mail: hifu@svmarina.com

Източник: 24 часа

витамин B17
Витамин В17 вече е достъпен и у нас!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 4 до “В Плевен: Уникален метод топи тумори на раково болни

  1. Елза каза:

    Нека някои които е бил там и си е напрвил процедурата каже мнение ,има ли такъв

  2. Име каза:

    Aко този метод наистина работи, прилага ли се във всички болници в страната и ако не, защо?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *