Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тихи убийци: Защо са опасните тромбите и как да се справим с тях? (съветите на професор Клеланд)

Тромбите са съсиреци, които по един или друг начин попадат в кръвоносната система. Тромбите са причина за появата на такива заболявания, като инсулт, тромбофлебит и белодробен емболизъм

тромбите
България е на едно от първите места в Европа по брой на смъртните случаи, причинени от мозъчен удар (инсулт).

Пример: през 2015 година в Германия от исхемичен инсулт са починали 38 на 100 000 души, а в България – близо 154 на 100 000 души.

През първите три седмици до 35% от пациентите умират, а до края на първата година този тъжен показател се увеличава с до 50%. Само 20% от оцелелите от инсулт се връщат към нормалния живот.

Факторите на риска от инсулт са многобройни: атеросклероза на церебралните съдове, артериална хипертония, сърдечно-съдови заболявания, диабет, затлъстяване и др. Но непосредствената причина за удар е разкъсване или запушване на кръвоносен съд. Най-често срещаният тип инсулт е исхемичен, причинен от запушването на съда с тромб, образуван в кръвоносната система. Исхемичните инсулти се появяват около 4 пъти по-често от хеморагичните инсулти (съдова руптура).

Откъде идват тромбозите?

Професор Джон Клеланд

Ето как доктор Джон Клеланд, който е професор в Университета в Хъл, обяснява разбираемо образуването на тромби. Преди време доктор Клеланд публикува статия в популярното медицинско издание Medical News Today за страничните ефекти на аспирина. Знае се, че аспиринът може да се използва като средство, което разрежда кръвта, но това не е точно така. Ето и подробна статия, в която доктор Джон Клеланд обяснява страничните ефекти на аспирина.

Способността да се запушат увредените кръвоносни съдове с кръвни съсиреци е една от основните защитни реакции на тялото, което прави възможно да не се допуска критична загуба на кръв. Но способността на кръвта да образува кръвни съсиреци не е опасна. Опасна e другата крайност, когато активността на образуването на тромби, по една или друга причина, рязко се повишава.

Кръвните съсиреци се появяват в кръвоносната система на хора със забавено кръвоснабдяване, висок вискозитет на кръвта и нарушаване на целостта на вътрешната повърхност на съдовете и могат да бъдат разположени в артериите, вените и дори в сърцето. При сливане на неблагоприятни обстоятелства те могат да излязат и да причинят удар.

Кой е изложен на риск?

– Тези, които се движат малко: офис работници, шофьори, хора, които извършват дълги полети или са принудени да се съобразяват с почивка в леглото – всички тези ситуации неизбежно водят до забавяне на кръвообращението. В допълнение, забавения кръвен поток е незаменим спътник на пациенти с разширени вени, наднормено тегло и такива, които извършват дългосрочна почивка на стола, дивана или в леглото.

– Бременни: активността на коагулиращата система на кръвта е много по-висока при тях, поради което рискът от тромбоза по време на бременност се увеличава с до 6 пъти.

– Жени, които вземат хормонални контрацептиви – тези лекарства се опитват да „убедят“ тялото, че бременността вече е факт, и то реагира чрез активиране системата на кръвосъсирване.

– Хора, които пушат. Под въздействието на никотина се освобождава тромбоксан – мощен фактор на кръвосъсирването.

– Любителите на мазни, сухи, пикантни храни, както и такива, които се хранят веднъж на ден, най-често вечер. Стриктното ограничаване на храненията, както липсата на по-течни храни, води до дехидратация на тялото и вследствие на това – до повишаване вискозитета на кръвта.

– Хората, чиято работа е свързана със стресови ситуации: под въздействието на емоционалния стрес, биохимичният състав на кръвта се променя, има кислородно гладуване на съдовата стена с последващи промени в нея, което спомага за образуването на кръвни съсиреци.

Как да се предотврати появата на тромби (кръвни съсиреци)?

1. За да „забързате“ забавения кръвен поток, добавете повече физическа активност – поне 30 минути на ден, посветени на физически упражнения, както и още 30, прекарани в разходки на открито. Това ще позволи на всички, водещи заседнал начин на живот, да намалят риска от образуване на кръвни съсиреци. Лекарите съветват такива пациенти да ходят дълго и бавно.

2. За да се избегне образуването на кръвни съсиреци и висок вискозитет, важно е да се спазват режим на пиене на вода: пийте поне 2 литра течности през деня. Това може да бъде вода, сок, минерална вода, но не и бира, газирани напитки, или кафе.

3. Опитайте се да намалите количеството на стреса и неговото въздействие върху живота ви.

4. Обърнете внимание на естественото средство за защита, основано на екстракта от корен на глухарче – ГЕНОТРОН. ГЕНОТРОН намалява вискозитета на кръвта, предотвратява образуването на кръвни съсиреци, подобрява церебралното и периферното кръвообращение и решава няколко проблема наведнъж:

 

* Подобрява паметта, вниманието, увеличава умствената активност.
* Елиминира главоболие, тинитус и замайване.
* Предпазва от сърдечни удари и удари, предпазва от тромбоза.
* Помага при тежест в краката, болка при ходене и болезнени спазми.

ГЕНОТРОН е хранителна добавка с най-висока концентрация на активно вещество – корен от глухарче. Знае се, че коренът от глухарче е незаменимо средство, което не само подобрява състоянието на кръвта, работата на сърцето и мозъка, но и ефективно се бори с онкологичните заболявания.

И онова, което е най-важно, сред лекарствата с подобен ефект, ГЕНОТРОН има най-добрата цена за пълен курс на лечение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *