ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВЕЗИМЕД / VESIMED

Съдържа солифенацинов сукцинат, микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, хипромелоза, макрогол 400, оцветители

Предназначение

ВЕЗИМЕД може да редуцира свръхактивността на пикочния мехур и да неутрализира непрестанните позиви за уриниране при полупразен пикочен мехур. Медикаментът е от типа антихолинергици, използвани при състояния с прекалено често ходене до тоалетна или незадържане на урина, ако това не може да се осъществи. Приемът на медикамента позволява тези позиви да се разредят и мехурът да е в състояния да задържа по-големи количества урина.

Как се приема

ВЕЗИМЕД се приема по лекарско назначение. Обичайният прием е една таблетка от 5 мг дневно; таблетката се поглъща цяла – с вода, без връзка с храненията. По лекарска преценка дневната доза може да бъде увеличена до 10 мг.

Ако пациентът забрави да вземе таблетката си в обичайното време, може да го направи и по-късно или да изчака времето за следващия прием, ако то наближава. Взема се само една доза, без опити за компенсиране на пропуснатото. Приемът на ВЕЗИМЕД е само веднъж дневно; при предозиране могат да се проявят ефекти като замайване и сънливост, главоболие, халюцинации, припадъци, тахикардия, невъзможност да се отдели събраната урина. В подобни случаи трябва веднага да се търси медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е лечението с ВЕЗИМЕД да предизвика алергични реакции – зачервяване на кожата, обриви и отоци, както и дихателни затруднения. Не е изключено изпадането в шок, затова при подобни признаци трябва веднага да се потърси лекар.

Странични ефекти, за които пациенти съобщават, са главоболие и пресъхване на устата, храносмилателни смущения, болки и гадене, повръщане, оригване, запек, киселини. Има информация за инфекции на зони от отделителната система, умора и сънливост, замъглено зрение, усещане за сухота в устата и гърлото, фекално задръстване, нарушения на водно-солевия баланс и на сърдечния ритъм, отклонения във функциите на бъбреците и черния дроб, слабост на мускулите, отслабен апетит, увеличено вътреочно налягане.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВЕЗИМЕД не се прилага при алергия към някой от лекарствените компоненти.

Медикаментът е противопоказан при невъзможност да се опразни изцяло пикочният мехур; при заболявания на чревния тракт от вида на улцерозен колит; при миастения гравис; при офталмологично заболяване с увеличено вътреочно налягане и глаукома;при пациенти на химиотерапия; при заболявания на бъбреците и черния дроб.

С повишено внимание и след персонална преценка за безопасност медикаментът може да се дава на пациенти със запек, хиатална херния, разстройство на нервната система.

Медикаментът не се използва за лечението  на деца и подрастващи под 18 години.

ВЕЗИМЕД не се използва за лечението на кърмачки. Бременни могат да го вземат само при крайна необходимост и под лекарски контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият преценява, също и по информация от пациента, дали са съвместими с ВЕЗИМЕД лекарствата, които трябва да се приемат в определен случай. Особено внимание за изчисляване на дози и режим на прием изискват другите медикаменти от антихолинергичната и от холинергичната група; лекарства за ускоряване на чревната перисталтика; бифосфонати, които при паралелен прием могат да предизвикат възпаление на хранопровода; всички лекарства, които могат да забавят или да ускорят прекалено извеждането на ВЕЗИМЕД и метаболитните му компоненти от организма.

_________

Усреднена цена в аптеките – 22 лв за 30 таблетки от 5 мг

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *