Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КОРЛЕДИН / CORLEDIN

Съдържа ивабрадин, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий,силициев диоксид, магнезиев стеарат, хипромелоза, макрогол 6000, глицерол, оцветители

Предназначение

корлединКОРЛЕДИН се препоръчва при стенокардия и сърдечна недостатъчност. Медикаментът е полезен при симптоматична стабилна стенокардия самостоятелно или в комбинация с бета блокери. Състоянието е свързано с болка в гръдната област. При сърдечна недостатъчност пациентът усеща задух, умора и страда от отоци на глезените.

Приемът на КОРЛЕДИН забавя сърдечните съкращения, при което сърцето изпитва по-малки потребности от кислород и успокоява функционирането си.

Как се приема

Приемът на КОРЛЕДИН трябва да бъде препоръчан от лекар. Лечението започва с две таблетки по 5 мг дневно, по една сутрин и вечер. Дозата може да се увеличи впоследствие под лекарски контрол, но не повече от два пъти по 7.5 мг. При пациенти в напреднала възраст дневната доза може да бъде редуцирана.

Определените от лекуващия индивидуални дози не бива да се променят самоволно от пациента; не се препоръчва и прекъсване на приема без лекарско съгласие. Обикновено медикаментът се прилага през целия живот.

Ако е пропуснат прием на определена доза, най-добре е да се изчаква времето за следващата. Не се налага удвояване на дозата като компенсация. При неволно предозиране се проявяват симптоми като зрителни смущения, осезаеми промени в сърдечния ритъм, главоболие и замаяност, крампи, алергични реакции, промени в стойностите на кръвните показатели, понижаване на кръвното, неравномерен сърдечен ритъм.

Възможни нежелани ефекти

КОРЛЕДИН може да провокира алергични реакции, които се изразяват в кожни дразнения, зачервяване и обриви, оток на лицето и гърлото, затруднено преглъщане и говор, дихателни смущения, смущения във функционирането на стомашно-чревния тракт, повишени стойности на пикочната киселина в кръвта, неравномерни удари на сърцето, замайване, главоболие.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КОРЛЕДИН не се прилага при алергия към някоя от съставките на медикамента.

Този продукт е противопоказан при инфаркт, прекалено ниско кръвно налягане или забавен сърдечен ритъм, нестабилна стенокардия, сърдечна недостатъчност с тенденция към влошаване, при чернодробни проблеми, бременни и кърмачки.

Рискови пациенти, за които се решава конкретно безопасно ли е да се приложи КОРЛЕДИН, са такива с предсърдно мъждене, преживелите инсулт, сърдечна недостатъчност с бедрен блок, с умерена бъбречна и чернодробна недостатъчност.

Не се прилага за лечението на деца и подрастващи под 18 години.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходимо е прецизно оценяване на възможните лекарствени взаимодействия с КОРЛЕДИН и евентуални корекции при дозирането и режима на прием. Това се отнася до съчетаването с продукти като антибиотици, противогъбични, лекарства за епилепсия, продукти с жълт кантарион, лекарства за ритъмни нарушения, за депресия, други лекарства за стенокардия, противопаразитни, лекарства за проблеми с гастро-езофагеален рефлукс.

________

Усреднена цена в аптеките – 40 лв за опаковка от 56 таблетки по 7.5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *