ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БРИЗАДОПТ / BRIZADOPT

Съдържа бринзоламид, бензалкониев хлорид, карбомер 974Р, динатриев едетат, манитол, натриев хлорид, вода. Както и минимална доза натриев хидроксид за балансиране стойностите на pH

Предназначение

бризадоптБРИЗАДОПТ е лекарствен продукт за контролиране на вътреочното налягане. Капки за очи от типа инхибитори на карбоанхидразата, чрез които налягането може да се понижава. Ефектът е важен за предпазване от глаукома.

Как се приема

Капките БРИЗАДОПТ се прилагат по лекарска препоръка. Продуктът е изключително офталмологичен – суспензията не се инжектира, не се приема перорално.

Дозата БРИЗАДОПТ се определя индивидуално от специалист, според здравословния проблем и общото състояние на пациента. Стандартната е по една капка в проблемното око, два пъти дневно – сутрин и вечер. Лекуващият определя и продължителността на терапията/профилактиката. Възможно е да бъде лекувано само едното око. Флакончето със суспензията е за индивидуална употреба.

Ако офталмологът е препоръчал прилагане и на други продукти за лечение на очите, между техните апликации и тези на БРИЗАДОПТ трябва да има поне петминутен интервал. Ако освен капки се полага и унгвент, мазта се прилага последна.

При неволно предозиране очите се изплакват обилно с хладка до топла вода. При пропуснато приложение е най-добре да се изчака времето за следващото. Терапията не бива да се прекъсва самоволно.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на БРИЗАДОПТ може да причини общи странични ефекти или дразнения на третираното око. Най-често се съобщава за парене, зачервяване, болка и замъглено зрение, сухота и дразнене. Възможни са също и симптоми като фоточувствителност, сълзене, оток на клепача и неприятни секрети. Промените в общото състояние се изразяват в забавяне на сърдечния ритъм и нарушения на ритъма, задушаване, кашлица, промени в паметта и концентрацията, промени в показателите на кръвната картина, коремна болка, гадене и повръщане, диария, болки в бъбреците, мускулни спазми, кървене от носа, обриви, главоболие и пр.

В редки случаи се получават увреждания на роговицата и/или зрителния нерв, двойно виждане. Могат да се наблюдават нарушения на паметта, дихателни проблеми, панически пристъпи, раздразнителност и нервност, влошено качество на съня. Не са изключени алергични реакции и усложнения от тях; повишаване или понижаване на кръвното налягане; болки в мускулите и ставите, отклонения във функционирането на черния дроб и бъбреците и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не се прилага при алергия към основните му съставки или към други лекарства, съдържащи сулфонамиди.

БРИЗАДОПТ е противопоказан при пациенти с високо ниво на киселинност в организма – хиперхлоремична ацидоза.

Продуктът се прилага в случаи на крайна необходимост и при оценка на възможния риск при пациенти с бъбречни и чернодробни заболявания.

Не се използва за лечение на деца и подрастващи под 18 години, освен по изрично лекарско разпореждане и под контрол.

Медикаментът не се препоръчва при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Всяко лекарствено съвместяване следва да бъде обсъдено с лекуващия. При използването и на други офталмологични продукти се спазва интервал от поне пет минути между апликациите с различни средства.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 5 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *