Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СОФТЕНЗИФ / SOPHTENSIF

Съдържа индапамид, лактоза монохидрат, пшенично нишесте, микрокристална целулоза, повидон К 25, магнезиев стеарат, опадрай бял 33 G28707

Предназначение

софтензифСОФТЕНЗИФ понижава високото артериално налягане чрез стимулирано изхвърляне на течности от организма, включително натрий и хлор. Действието на този диуретик отпуска гладките мускули и действа съдоразширяващо. Ефектът при понижаване на кръвното е свързан със синтеза на съдоразширяващи фактори в стените на кръвоносните съдове и бъбреците.

Как се приема

СОФТЕНЗИФ се приема по лекарска препоръка. Обикновено дневната доза е една таблетка от 2.5 мг дневно; приема се сутрин на гладно, с вода. По преценка на лекуващия тази доза може да се редуцира или медикаментът да се взема през интервали, не всеки ден, ако потребителят има бъбречно или чернодробно заболяване.

При предозиране е възможно пациентът да почувства гадене и замайване; кръвното налягане рязко спада, нарушава се водно-солевият баланс. Състоянието изисква медицинска намеса.

Приемът не бива да се прекратява без лекарско разпореждане. СОФТЕНЗИФ може да контролира повишеното кръвно налягане, но не лекува хипертония.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този медикамент може да провокира алергични реакции – обриви, отоци на лицето и гърлото, затруднено дишане и преглъщане. При подобни симптоми незабавно потърсете лекарска помощ.

Съобщавано е за смущения на стомашно-чревния тракт: гадене и повръщане, болки, диария или запек; нервност и напрежение, тревожност, смущения на съня, пресъхване на устата, замайване, сърцебиене, зрителни смущения, смущения във функциите на отделителната система, панкреатит, чернодробни проблеми, симптоми на грип, кашлица и хрема, промени в показателите на кръвната картина и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СОФТЕНЗИФ не се прилага при алергия към някой от компонентите на продукта. Същото се отнася и за пациенти, които са алергични към други сулфонамидсъдържащи лекарства.

Медикаментът е противопоказан при тежки бъбречни и чернодробни заболявания или при хипокалиемия.

Рискови пациенти, при които лечението с този продукт е допустимо при определени условия, са такива с нарушен електролитен баланс, хиперкалциемия, при повишен риск от промени на кръвната захар и стойностите на пикочната киселина, диагностицирани с лупус.

При бременност и кърмене прилагането на този продукт се избягва.

Не шофирайте, ако приемът на медикамента причинява замайване, забавяне на реакциите и зрителни нарушения.

Взаимодействие с други медикаменти

Не се препоръчва паралелен прием с литий и литиеви продукти, медикаменти за регулиране на сърдечния ритъм, антиалергични, антибиотици, противотуморни, противопаразитни, продукти за психични заболявания.

Допустими под контрол са комбинациите с нестероидни противовъзпалителни, лаксативи, кортикостероиди, продукти за намаляване на мускулния тонус, други диуретици, за диабет, за сърдечна недостатъчност, невролептици, калциеви соли, имуносупресори.

Медикаментът в съчетание с алкохол предизвиква повишена сънливост.

_______

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 30 таблетки по 2.5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *