Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Методи за лечение на рак: Известен руски онколог дава няколко искрени и ценни съвета!

Лечение на рак – толкова желано, но за съжаление все още неосъществено. Вижте мнението на известен руски онколог, което разкрива някои приятни и неприятни истини за това заболяване


Ракът на гърдата е най-честият рак сред жените по целия свят. За съжаление, повечето случаи на заболяването се диагностицират в по-късни етапи. Една от възможностите за лечение на рак на гърдата са превантивните мерки, и много жени, страхуващи се от развитието на рак на гърдата, прибягват до тях, като премахват гърдите.

Има случаи на хора, чиито майки или сестри са заболели от рак, и те прибързано решават да премахнат гърдите, за да избегнат болестта. Понякога „грижливи“ лекари съветват тези жени да премахнат „превантивно“ и яйчниците. Това изглежда като едно добро решение, но действителността е доста по-различна. И страшна! Няколко години след подобни операции се случва така, че някои от тези пациентки развиват рак на стомаха или панкреаса, или рак на гърлото. По този начин те успешно са преборили несъществуващи болести, но са пропуснали настоящето.

И такива истории не са необичайни. За съжаление, знаем много малко за това заболяване, а лечението не гарантира 100% резултат. Хората не знаят какво да правят, когато са изправени пред тази страшна болест. Много често се случва, че дори мисълта за това просто ги парализира.

Днес споделяме с вас мнението на известен руски онколог за това кога и дали ще се намери лек за рак, откъде идва и какво да правим, ако тази ужасна диагноза се окаже реалност за нас.

Методи за лечение на рак

Всеки, които е чувал или знае достатъчно за онкологичните заболявания, се интересува главно от две неща – кога лечението на рак ще стане възможно и ще дойде ли време, когато диагнозата рак ще престане да е толкова плашеща.

Д-р Генадий Рабаев е известен московски онколог. Той обяснява защо не е толкова лесно да се измисли такова лекарство.

Д-р Генадий Рабаев

„Това, най-вероятно е философски въпрос, защото името е едно (рак), а заболяванията – много. Ракът в Русия може да бъде биологически различен от рака в Далечния изток. Или, например, рак на простатата преди 30 години и сега – това са две основно различни заболявания.

Междувременно е трудно да се говори за победа над рака. Може би един ден той ще бъде победен под някаква форма и може би самото заболяване ще се промени до такава степен, че войната ще трябва да започне отново.“

Едно не особено оптимистично, но искрено мнение от специалист, според който единственото лечение на рака е превантивното лечение. Или простичко казано – по-добре да знаем как да се предпазим, отколкото да се лекуваме. И, освен че трябва да знаем, е добре да правим онова, което е необходимо, за да не правим онова, което е наложително.

Методите за лечението на рак са твърде обща концепция. Учените работят, за да намерят разнообразие от лечения, и има напредък. Например работата на американските учени, които ще лекуват рак с помощта на генна терапия, е много окуражителна.

През последните няколко десетилетия ситуацията се промени значително. Още преди 10-15 години, ракът е бил присъда, но сега някои видове тумори доста успешно се лекуват. Има нови лекарства, които позволяват дълги периоди на ремисия. Това, на практика, удължава живота на хората, които са болни от рак. Освен това, лекарите са постигнали голям напредък в разбирането на естеството на тумора, и как той живее и се развива в човешкото тяло. И това вече е много.

Това е много важно за разбирането природата на туморите и защо се появяват

В края на краищата въпросът за превенцията е не по-малко важен от лечението. Всеки знае най-важните рискови фактори, например тютюнопушенето. Смята се, че това е 100% рискова зона, но не винаги е така. Хората с добър имунитет не умират от тютюна. Например, Уинстън Чърчил, който всеки ден е пушил пура и е употребявал немалко количество уиски, е живял повече от 90 години. Добрата генетика също е важен фактор.

Това отново доказва, че ракът е хитро и непредвидимо заболяване. Д-р Рабаев разказва за интересно проучване за причините за рака: „Много медицински центрове провеждат изследвания за влиянието на стреса и е установено, че хроничният стрес води до активиране на определени сигнални пътища в организма, които в някои случаи могат да бъдат свързани с развитието на злокачествени тумори.

Това е добре известен факт. И трябва да разберем, че дори обидата е вариант на хроничен стрес.“

Не е ли това една добра причина да се научим да прощаваме – на себе си първо, и след това на другите?

И сега да се върнем там, откъдето започнахме. Ако диагнозата рак е потвърдена, какво трябва да направите? Как да изберете лекар и на кого да се доверите? Доктор Генадий Рабаев дава няколко полезни съвета: „Трябва незабавно да разберете, че лекарите могат да предложат напълно неудобен за пациента начин на лечение. Ето защо е необходимо да се консултират поне двама специалисти.

Ако мненията съвпадат, е ясно кой метод на лечение трябва да бъде избран. Също така е необходимо да се лекувате при онзи лекар, с когото най-лесно комуникирате. Ако няма съвпадение или комфорт – трябва да започнете да търсите трети специалист. Винаги трябва да получите независимо мнение.

По принцип, няма универсално предписание, което да помогне за овладяване на онкологията, или по-лесно да се оцелее с тази диагноза. Всеки човек развива свой собствен метод. Лекарите препоръчват да изучат напълно болестта, да прочетат всичко възможно за нея, за да разполагат с цялата информация. Трябва да получите триизмерен изглед на болестта си и да я разгледате от различни ъгли.

Доктор Рабаев съветва да се запази физическата активност, която е била преди болестта, или дори да се подобри, защото вярва, че това помага за борба с депресията. Той казва: „Аз, например, имах един много интересен пациент на 80 години, който дойде при мен с 4-ти етап на ректален рак. Той продължи между химиотерапевтичните курсове да се грижи за градината, да сее зеленчуци и да отглежда плодове! Такива пациенти почти винаги живеят по-дълго!“

Всичко това помага малко да се разбере естеството на болестта, която плаши почти всеки човек. И това дава надежда, че за кратко време човечеството ще намери начин да се бори с рака още по-ефективно, и дори ще го победи напълно!

Източник: nmedik.org

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *