Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СИНГУЛАР / SINGULAIR

Съдържа монтелукаст, манитол, микрокристална целулоза, хидроксипропил целулоза, кроскармелоза натрий, червен железен оксид, аспартам, магнезиев стеарат, черешов аромат

Предназначение

сингуларСИНГУЛАР е продукт в помощ на деца с бронхиална астма или алергичен ринит. Представлява дъвчащи таблетки с монтелукаст; приемът на продукта блокира т.н. левкотриени – вещества, които причиняват стеснение и оток на дихателните пътища в белия дроб. СИНГУЛАР предотвратява астматичните пристъпи или облекчава тяхното протичане, и подпомага носовото дишане при сенна хрема и целогодишен алергичен ринит.

Как се употребява

СИНГУЛАР се дава в дози, определени от педиатър. Таблетките имат варианти за две възрастови групи: от 5 мг за 6-14-годишни, и от 4 мг за 2-5-годишни. Медикаментът може да се дава и на деца на 6 месеца до 2 години под формата на гранули.

Таблетките за дъвчене СИНГУЛАР трябва да се употребяват един час преди или два часа след хранене. Обичайната доза е една таблетка дневно, най-добре вечер.

Подрастващи над 15 години и възрастни вземат една таблетка от 10 мг дневно.

Приемът продължава според препоръките на лекаря. При неволно предозиране потърсете медицинска помощ; възможните симптоми са болки в корема, гадене и повръщане, сънливост, жажда и хиперактивност.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на СИНГУЛАР може в отделни случаи да провокира главоболие или стомашни болки. Има по-стари данни за алергични реакции – изразени в отоци на лоцето и гърлото със затруднено дишане и преглъщане. Съобщавано е също и за склонност към кървене, инфекции на горните дихателни пътища, депресия или тревожност, влошено качество на съня, халюцинации, объркване, агресивност, нарушения на съня, мисли за самоубийство.

По-рядко може да има прояви като болки в мускулите и ставите, нощно напикаване, треска, слабост, неразположение. При ситуации с грипоподобни симптоми трябва да се търси незабавно медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СИНГУЛАР не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Бременни и кърмачки задължително се консултират с лекар преди да вземат тези таблетки; необходима е конкретна преценка за възможния риск.

Взаимодействие с други медикаменти

Задължителна е предварителната оценка на риска при необходимост от съвместяване на СИНГУЛАР с други медикаменти. Възможно е паралелният прием да промени терапевтичните ефекти или да стимулира прояви на странични ефекти. Рискови са комбинациите с фенобарбитал, фенитоин и рифампицин.

______

Усреднена цена в аптеките – 28 лв за опаковка от 28 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *