ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

НЕОГЛИМ / NEOGLIM

НЕОГЛИМ съдържа глимепирид, лактоза, натриев гликолат, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, повидон 25000, оцветители

Предназначение

неоглимПриемът на НЕОГЛИМ подпомага терапевтичните програми при диабет от втори тип. Лекарството е сулфонамид, базиран на ефектите на уреята. До продукта се прибягва в случаите, когато диетата и умерената физическа активност не постигат оздравителните си цели.

Как се употребява

НЕОГЛИМ се взема по лекарска препоръка. Приемът е веднъж дневно, като лечението се започва с един грам и дозата се увеличава плавно, през 1-2 седмици до постигането на минималната ефективна доза. Обикновено тя е 4 мг дневно, но е допустимо и лечение с 6 г НЕОГЛИМ на ден. Лечението трябва да бъде под контрол, включващ и редовно проследяване стойностите на кръвната захар.

Лекарството се приема с вода след пълноценна закуска. Таблетките се поглъщат цели, без стриване и сдъвкване.

Ако е пропуснат прием, таблетките се вземат при първа възможност или на следващия ден, но без завишаване на обичайната доза. При неволно предозиране трябва да се направи медицинска консултация.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с НЕОГЛИМ може да причини различни негативни промени в кръвната картина, като намаляване стойностите на eритроцити и тромбоцити; не са изключени състояния с повишен риск от кървене, анемия и пр.

Възможни са алергични реакции, обриви и уртикария, спад на кръвното налягане и анафилактичен шок.

Регистрирани са оплаквания от дискомфорт в стомашно-чревния тракт, гадене и повръщане, диария, отклонения в чернодробните функции. Има информация за зрителни нарушения.

Кога НЕ БИВА да се употребява

НЕОГЛИМ не се употребява при алергия към една или повече съставки на продукта.

Медикаментът е противопоказан при бременност и кърмене.

Продуктът не е подходящ за пациенти с инсулинозависим диабет, кетоацидоза, диабетна кома, при напреднали заболявания на бъбреците и черния дроб.

Не се препоръчва за лечение на деца и подрастващи.

Взаимодействие с други медикаменти

НЕОГЛИМ може да причини хипогликемия при паралелен прием с лекарства като сулфинпиразон, метформин, тетрациклини, хинолонови антибиотици, МАО-инхибитори, пробенецид, миконазол, фенфлурамин, тритоквалин, флуоксетин.

Повишени стойности на глюкоза в кръвта са възможни при комбиниране на медикамента с естрогени и прогестани, диуретици, глюкокортикостероиди, хормони на щитовидната жлеза, никотинова киселина, лаксативи, адреналин, симпатикомиметици, и др. Паралелният прием с бета-блокери, както и комбинирането с алкохол, може да промени стойностите на кръвната захар както в низходяща, така и във възходяща посока, т.е. ефектите са непредвидими.

Усреднена цена в аптеките – 2 лв за опаковка от 30 таблетки по 1 мг   

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “НЕОГЛИМ / NEOGLIM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *