Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здраве от краката: натиснете тази точка и може да отложите посещението при лекар

Когато болките в гърба или шията са факт, повечето от нас или взимат болкоуспокояващо, или отиват на лекар. Но, има и още едно нещо, което можем да направим

лекар
За да стопираме болезнения процес и да издържим на болката, преди да посетим лекар, може да използваме една древна техника от китайската медицина. Това не е начин за релаксация, а цялостна философия на здравето.

Акупресурата е лечение и профилактика на заболявания чрез натиск върху определени точки на тялото. Не са нужни игли или специални устройства. Само трябва да знаем определени точки, които са отговорни за нашите органи и тяхното здраве. За една такава много важна точка ще ви разкажем сега.

Тази точка се намира върху метатарзалната кост на крака. Известно е, че тази точка е много мощна и помага да се отървем от болката. Натиска върху нея дава огромни резултати, което помага да се отървем от много заболявания.

Вместо да тровим организма си с хапчета, можем да се доверим на акупресурата. Особено добър е този метод, когато е налице главоболие и дискомфорт в долната част на гърба.

Съвременната рефлексология твърди, че тази точка е отговорна за вътрешното спокойствие. Натискът върху нея намалява стреса и насърчава по-бързото вземане на решения в трудни ситуации. В допълнение, „кликването“ върху нея може да ни помогне в състояние на тежка умора.

Ако по три пъти на ден упражняваме не особено силен натиск върху тази точка, много скоро тя ще започне да действа като антидепресант. Това ще защити тялото ни от внезапни пристъпи на паника, безсъние и загуба на сила. Налице ще е и едно по-добро настроение.

Точката помага и срещу изтръпване на крайниците

Този проблем често е притеснение не само за хората от третата възраст. Изтръпването се появява и при по-млади хора. Ако пръстите или ръката са вцепенени, натиснете няколко пъти акупресурната точка. За да се отървем от всекидневното изтръпване на краката или нощните крампи, трябва да повтаряме тази техника ежедневно за поне 3 седмици. Добрите резултати много скоро ще ни зарадват.

Източник: anisima.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *