ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кашлица, главоболие и дори депресия – всичко може да бъде излекувано само като масажирате тези точки

Тялото ни е една много сложна система, която крие много тайни. Има определени точки, които могат да помогнат за облекчаване на някои състояния.

точки
Само едно докосване на определена точка може значително да подобри състоянието ни. Самочувствието, настроението, дори мисленето и работата ще станат по-лесни.

Какво правим, ако страдаме от главоболие, умора или стрес? В повечето случаи взимаме хапче, чаша кафе или нещо сладко. Спрете за секунда и погледнете ръцете си! В тях се крие тайната на здравето и благополучието. И днес ние ще ви разкрием тази тайна.

 

Точки на пръстите, дланта и на ръцете

 

Има цяла наука, наречена рефлексология. Тя изучава биоактивните точки, разположени в тялото. Източните лечители вярват, че причината за всички здравословни проблеми е блокирането на енергийните потоци. Активният масаж премахва блокирането и възстановява енергийните потоци.

лечебни точки по ръцете

Много от тези точки се намират върху дланите и пръстите ни. Ако правилно „кликнете“ върху желаната точка, ефектът няма да закъснее. Нека видим какво точно може да бъде излекувано от тези точки и къде са те.

1. Главоболие

точки

Преди да предприемете каквото и да е, за да облекчите главоболието, опитайте да масажирате върха на пръстите или областта между палеца и показалеца. Точката на главата е на върха на палеца. Ако го масажирате леко за няколко минути – болката ще намалее.

2. Болка във врата и гърба

точки на палците

Ако сте притеснени от болката във врата или гърба, ако не може да се изправите и да се поразтъпчете, просто започнете да масажирате върха на палеца и продължете към китката. Точно в този ред се намират точките, отговорни за гръбначния стълб. Масажирайте, докато болката изчезне. Необходимо е да се направи масаж и на двете ръце.

спонди гард
СПОНДИ ГАРД помага при шипове

3. Простуда и грип

точки на пръстите

Ако вече чувствате първите симптоми на настинка, масажирайте меката част на всички пръсти, с изключение на палците, и на двете ръце. Там има точки, отговорни за фронталните и назалните синуси.

4. Безсъние

Ако не можете да заспите, трябва да натиснете средната част на палеца. Масажът е добре да продължи от 30 секунди до минута, и на двете ръце. Извършвайте този масаж всеки ден преди да си легнете. След него тялото ще влезе в ритъм и качеството на съня ще се подобри значително.

5. Храносмилателни проблеми

Стимулирането на тези точки е необходимо за тези, които страдат от висока киселинност, подуване на корема и чести разстройства. Точките на стомаха и червата са на двете ръце около основата на палеца.

6. Проблеми с менструацията

Ако по време на менструация сте загрижени за болка в долната част на гърба или в долната част на корема, не бързайте да взимате хапчета. Първо, масажирайте точките, които са отговорни за работата на главата и гениталиите. Точката на главата се намира на върха на палеца. А точката, отговорна за работата на гениталиите, е на китката. Такъв масаж ще помогне за облекчаване на спазмите. След това лесно ще можете да си легнете и да се отпуснете.

7. Кашлица

Стимулирането на зоната, отговорна за дихателната система, ще помогне да се решат проблеми като задух и кашлица. Тази зона се намира точно под основата на пръстите, почти в центъра на дланта.

8. Подобряване на благосъстоянието

Ако се чувствате отпаднали или уморени, трябва да масажирате точката, която подобрява благосъстоянието. Това е точката на слънчевия сплит, който е от вътрешната страна на дланта.
Сложете ръцете си, като че ли ще пиете вода в тях, и натиснете с палеца точно в центъра. Масажът на тази точка на дланта успокоява тялото. Намалява стреса, нервността и умората. Ако правите редовно този масаж, можете да се отървете от дори депресията и постоянното безпокойство.

 

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

 

Стимулирането на отделните точки върху дланите и пръстите е много полезно. Но не по-малко полезен е масажът на ръцете, като цяло. Той ще спомогне за подобряване на кръвообращението, възстановяване на загубената енергия и регулиране на кръвния поток в тялото. Ако правите това редовно, ще забележите очевидни подобрения в здравословното си състояние.

Масажът трябва да започне с леко търкане на дланите и ръцете. Можете да нанесете крем или масло, за да подобрите плъзгането и да подхранете кожата. След това масажирайте всеки пръст поотделно, особено внимателно, минавайки по страничната част на пръстите.

Ако усетите болка някъде, останете малко по-дълго на мястото, и масажирайте внимателно. В нашите крайници има много нервни окончания, особено в ръцете. Когато ги стимулираме, има голям шанс да повлияем на работата на вътрешните органи.

С помощта на масажирането на тези точки и ръцете, като цяло, можете да подобрите състоянието си и да възстановите енергийните потоци. Само не забравяйте, че това са само помощни средства, които не помагат на всички, а при по-сериозни симптоми си струва да се консултирате с лекар.

Източник: alter-zdrav.ru

Глобал Хелт Дерматил
ДЕРМАТИЛ съдържа цинков оксид – помага при сърбежи, екземи, напукване, дерматити, раздразнения на кожата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 7 до “Кашлица, главоболие и дори депресия – всичко може да бъде излекувано само като масажирате тези точки

  1. Елена Милева каза:

    Имам проблеми в пръстите на ръцете си схващане на пръстите !!! Доктора- ортопеда ми каза от много работа !!! Вие какво ще ме посъветва???????

  2. Елеонора Колева каза:

    Благо Е дума със всеобхватно значение!Защо я принизявате само до паричния и еквивалент? Благосъстояние Е да си Здрав и Щастлив!😊

  3. yordanka nikolova каза:

    благосъстоя̀ние
    Значение на думата благосъстояние
    ср., само ед. Добро материално състояние; богатство, заможност.

    • Даниела каза:

      И аз се почувствах объркана поради същото тълкувание на думата и не съвпада ѝ със останалия текст..😀

    • Mariq Guseva каза:

      Да искам да получавам и да знам как да масажирам ръцете си. За мен е важно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *