Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хроничен панкреатит: Гастроентеролозите съветват как да се спасим от фаталното заболяване

Ракът е чумата на XXI век. Едно от най-трудните за лечение онкологични заболявания е рак на панкреаса

хроничен панкреатит
Тази статия няма за цел да ви отчайва колко неприятно е панкреаса да боледува. През годините датските гастроентеролози са наблюдавали пациентите си, и са идентифицирали основната причина за това заболяване. Вашата задача е да предотвратите появяването й, или поне да я разкриете навреме, за да избегнете сериозни здравословни проблеми.

Гастроентеролозите отдавна са разбрали, че риск от развитие на рак на панкреаса е хроничния панкреатит. Неприятното развитие зависи от състоянието на панкреаса, възрастта на пациента, както и от това дали е налице фамилна обременненост. Това са и основните причини за обостряне на хроничния панкреатит.

За това какво може да предизвика хроничен панкреатит, и оттам – рак на панкреаса, както и за други съпътстващи фактори, ще ви разкажем днес. Факт е, че с това заболяване може да се живее поне 15 и повече години! Важни са няколко неща – навременна превенция, редовни прегледи и стриктно спазване на предписанията на лекаря.

Лечение на хроничен панкреатит

Датски изследователи от Университета в Орхус са провели 13 проучвания, в които са взели участие 14 611 пациенти. Тези пациенти са имали рак на панкреаса. Експертите разкриват, че 2 години след диагностицирането на хроничен панкреатит вероятността от рак на панкреаса се увеличава 16 пъти. Обърнете внимание, че честото пушене е основен катализатор на болестта. Алкохолът също има негативен ефект, но само при редовна употреба и в големи количества.

Ако се изключат фактори, като цигари и алкохол, и се добави специален хранителен режим, при пациенти с хроничен панкреатит, рискът от рак намалява с 2 пъти.

Минималният риск от онкологичнен процес възниква едва на 9-тата година от хроничното заболяване. Поради това е много важно да се открие хроничният панкреатит навреме. Неприятните тенденции от последните тридесет години са плашещи. Не само, че се увеличава честотата на хроничния панкреатит, но също така заболяването започва в по-ранна възраст – от 39 години, докато в началото на миналия век, заболяването се диагностицира при хора, които са навършили 50 години.

Това означава, че болестта рак на панкреаса се „подмладява“

Друга причина за появата на злокачествено заболяване на панкреаса е липсата на магнезий в организма. Този факт е доказан от специалистите в клиниката в Майо. Голямо проучване на американско-японски екип, преди две години, проследи последствията от недостига на магнезий при 66 806 души на възраст 50-76 години.

Само 25% намаление на дневната доза магнезий е придружено от почти двойно увеличение на риска от злокачествени неоплазми, а дефицитът на всеки 100 mg магнезий увеличава вероятността от рак на панкреаса с 24%. Между другото, недостигът на магнезий, както и на мастноразтворими витамини (виамин А и Е), е следствие от трофична недостатъчност при пациенти, страдащи от хроничен панкреатит.

Разбира се, не всеки може да се откаже от цигарите, алкохола, шумните купони и други вредни навици, като преяждане например. Това е личен избор и въпрос на дисциплина. Но поне веднъж годишно трябва да посещаваме гастроентеролог. Дори и да се открие панкреатит, много по-добре е да бъдем на специална диета през целия си живот, отколкото на химиотерапия. Симптомите напомнят на гастрит, затова и толкова много хора ги игнорират.

Веднага щом почувствате, че нещо не е наред с храносмилателния тракт, отидете на преглед. В края на краищата, главният враг на нашето здраве е нашият мързел и лекомислие.

Пожелаваме ви здраве! Споделете полезна статия с приятелите си в социалните мрежи!

Източник: hronicheskiy-pankreatit.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *