Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МУКОЛЕН / MUKOLEN

Съдържа епразинон хидрохлорид, лактоза, захароза, ксантен, царевично нишесте, магнезиев стеарат, повидон, талк, медицински восък

Предназначение

муколенТаблетките МУКОЛЕН се използват за симптоматично лечение на кашлица. Приемът улеснява отхрачването и облекчава общото състояние, редуцира пристъпите на шаклицата и съдейства за ускоряване на оздравителния процес. Прилага се само по лекарско предписание в случаи, когато са засегнати сегменти от долните дихателни пътища. Използва се и за нормализиране състоянието на дихателната система след дразнещи диагностични процедури на бронхите.

Как се приема

Приемът на таблетките МУКОЛЕН е в дози и за срок, определен от лекуващия. За оптимална доза, при която най-бързо се постига бърз ефект, е считана тази по всекидневната схема 3х2 таблетки. По преценка на лекаря дозата може да е три пъти по една, валидно за деца над 12 години и възрастни. Децата на възраст 6-12 години могат да приемат два или три пъти дневно по една таблетка.

Таблетките се поглъщат цели, с вода, обикновено след хранене. Ако е пропуснат прием, най-добре е да се изчака следващият час за вземане на медикамента. При предозиране могат да се получат странични ефекти като забавяне на движенията и сънливост, тремор, неконтролирани движения, припадъци.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е приемът на МУКОЛЕН да стане причина за алергични реакции като обриви, отоци на лицето и гърлото, затруднено дишане. При такива прояви незабавно трябва да се потърси медицинска помощ.

Повечето странични реакции от приема на този медикамент са преходни, но в някои случаи пациенти се оплакват от смущаващи симптоми като гадене и повръщане, запек или диария, болки в стомаха и главоболие, виене на свят, сърцебиене. При появата на необичайни смущения след приема на таблетките задължително се консултирайте с лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МУКОЛЕН не се използва при алергия към някой от компонентите на медикамента.

Продуктът не се прилага при лечението на деца на възраст под 6 години.

Противопоказан е при пациенти с епилепсия и склонни към гърчове. Не се прилага при бременност и кърмене.

Не е желателно използването на МУКОЛЕН за пациенти с тремор и некоординирани движения. Ако това все пак се наложи, но симптоматиката се засили по време на лечението, то трябва да бъде преустановено.

Медикаментът може да причини сънливост и световъртеж, а това да създаде опасност при шофиране. Не шофирайте и избягвайте работата с тежки машини, ако се лекувате с МУКОЛЕН.

Взаимодействие с други медикаменти

При комбинирането на муколен и сънотворни ефектът на последните се усилва. МУКОЛЕН не трябва да се комбинира с медикаменти за астматици, които потискат продукцията на бронхиален секрет.

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 20 таблетки по 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *