Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Грипът „Ямагата” е тук: Вижте какви са симптомите и как се лекува!

Симптомите при този щам не са много по-различни от другите

Първият случай на грип у нас вече е факт. Преди броени дни 14-годишно момче се зарази с „Ямагата“.

Макар и японски, симптомите при този щам не са много по-различни от другите, коментират епидемиолози. Те очакват епидемия в края на януари. А дотогава най-често ще ни мъчат хрема и кашлица.

Когато сме болни, освен че не се чувстваме добре, бързаме да се върнем на работа. Лекуваме се на крак с предписаните от лекаря ни тежки хапове или силни антибиотици. Както знаем, тези медикаменти ни помагат, но и ни вредят. Домашните средства в същото време са ефективни и доста по-безопасни.

Грипът „Ямагата”
Грипът „Ямагата” е тук

От природата

Медът например се справя чудесно с досадните инфекции. При болки в гърлото или лоша кашлица, пиенето на чай с мед би се оказало най-доброто лекарство. Той успокоява зачервяването, а топлата напитка сгрява тялото. Още по-голяма е ползата от пчелния дар, когато се хапва самостоятелно. Една лъжица от него през няколко часа освен че задоволява желанието ни за сладко, ни спасява и от симптомите на болестта.

Бабините методи за лечение, не са измислени случайно!

Неведнъж са помагали и макар и не толкова странни като в миналото, сегашните им версии отново ни идват на помощ в дуела с грипа. Пример за такива хитринки е горещият душ. Когато се чувстваме премръзнали, носът ни тече, именно той е способен да ни сгрее и отпусне. Водата се оказва много важна. Освен, че по принцип е добре да пием много вода, когато ни мъчи вирус, придружен от висока температура, хидратацията е ключова.

Не е много добре е да пием готови сокове, да ядем супи и други течности, съдържащи най-различни съставки. По-правилно и по-полезно е да заложим на чистата вода. Сънят също е важен за справянето с болестите. Нито един антибиотик не би могъл да замени топлото ни легло, когато се чувстваме отпаднали.

Релакс

Почивката е един от най-важните фактори за бързото ни оздравяване. Умората е често срещан симптом и за да се справим с нея имаме нужда да се посветим на спалнята, дивана и меките завивки. Специалисти предупреждават когато сме с грип, да останем вкъщи поне 24 часа. Тази мярка цели да избегнем разпространението на бактериите, епидемичния характер на вирусите, както и да не влошим своето собствено състояние. Докато наваксваме с почивката, би ни помогнало също спането с две или три възглавници, защото по този начин ще облекчим затрудненото дишане и кашлицата.

Домашното лечение е опция единствено когато не крие рискове. В ситуации на усложнения или други хронични заболявания е задължително да посетим личния си лекар. Това се отнася специално за хора в рискова възраст, пациенти със сърдечни, белодробни и други заболявания, диабетици, бременни и други.

В случай че попадаме в една от тези групи е добре да се свържем с доктор, а методите за практикуване в домашни условия да ни служат като добавка към предписаните ни медикаменти.

Източник:Тeлегрaф,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *