ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето защо диетоложката Сюзън Поутър замразява райската ябълка!

Райската ябълка е сравнително популярен плод, за който всъщност се знае не чак толкова много. За повечето хора, райската ябълка е все още екзотика


В магазините и пазарите вече продават райска ябълка от новата реколта. Този вкусен ориенталски плод е еднакво обичан както от децата, така и от възрастните. Зрелите, сочни плодове са станали познати като истински деликатес у нас.

Целият свят се запознава с райската ябълка през 1855 г., когато американският адмирал Матю Пери представя Запада в Япония, която е изолирана повече от 200 години. Пери се връща в САЩ с интересен дар. Той донася плод, който днес е познат на целия свят. От латински името на райската ябълка се превежда като „храна на боговете.

Райската ябълка е не само вкусна, но и много полезна за нашето здраве. Ако редовно консумирате този сезонен плод, когато му е времето, можете да предотвратите голям брой заболявания. Въпреки това, дори и заради своята привлекателност и полезност за здравето, райската ябълка не е толкова безвредна, колкото изглежда на пръв поглед.

Днес ще ви представим един лесен трик, познат от книгата „Food“ на диетоложката Сюзън Поутър. В нея тя дава многобройни съвети и рецепти за отслабване, но и много интересна информация за консумацията на някои полезни плодове и зеленчуци.

Сюзън Поутър препоръчва райската ябълка да се консумира след като се размрази.

Защо? Защото веществото танин, на което този плод е много богат, се разпада след като замръзне. Затова замразената ябълка напълно се отървава от стипчавия вкус, който има. Ако пресните плодове имат прекалено много танин, вкусът им е неприятен и стягащ. След замразяването тези дефекти напълно изчезват. Това, между другото, ще подобри вкуса на райската ябълка и тя ще стане по-сладка.

Редно е да кажем, че танините са много полезни вещества. И че замразяването на райската ябълка е само за онези, които искат да се насладят на този плод

Ако има хора, за които танините са важни, то тогава замразяването е излишно. В крайна сметка, стипчавостта на ябълката не е чак толкова неприятна.

Танините са широк клас съединения, присъстващи в чая, червеното вино, какаото, шоколада, кафето, някои билкови препарати, гроздето и някои плодове като къпини, боровинки и райска ябълка.

Техните свойства са забележителни, но не напълно разбрани. Повечето от полезните танини в продуктите се борят с диарията, а някои дори защитават при сърдечните заболявания и рак. Те заблуждават бактериите в устата, което възпрепятства образуването на плаки. Също така с тяхна помощ се предотвратява разпадането на зъбите. Но за сметка на това, танините остават доста неприятни петна по зъбите.

Как да замразим райската ябълка?Съветите на Сюзън Поутър

1. Ако искате да замразите изцяло плодовете, първо ги изплакнете, след това ги изсушете добре. Всяка ябълка се обвива с няколко слоя кухненска хартия и се поставя във фризерното отделение.

2. Можете да нарежете плода на парчета, за да ги използвате по-късно като пълнеж за пай, при разнообразяване на зърнени храни и десерти. Покрийте дъното на контейнера (пластмасов) с хартия и наредете нарязаната на филийки ябълка. Отгоре сложете хартия и затворете с капак.

3. Много е удобно да се замразява райска ябълка под формата на пюре. За да направите това, изчистете една по една ябълките с лъжичка, и след това разбийте събрания плод с миксер. Съхранява се в подходящ съд.

Райската ябълка е доста крехък плод, който трудно се съхранява. Затова може да я запазите за по-късна консумация като я изсушите, замразите или под формата на сок.

Изберете някой от предложените методи и ще ви бъдат предоставени витамини и други полезни вещества за цялата година, до следващата реколта на райската ябълка.

Източник: www.ayzdorov.ru

Генотрон
ГЕНОТРОН – концентрирана формула с екстракт от глухарче

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *