ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Професор Димитър Раев: Иновативен метод открива причините за хипертонията

Възможно ли е напълно да се излекува хипертонията? Може ли да се открие каква е причината за високите стойности на кръвното налягане?

хипертонията
В епизод от предаването „Здравето отблизо“ професор Димитър Раев отговори на тези, както и на още много други въпроси, свързани с хипертонията.

В рамките на само пет минути новият метод, прилаган вече и у нас, може да открие причината за високото кръвно. По този начин е възможно да бъде избран подходящ медикамент за корекция на стойностите. Така хипертонията се овладява не само по-бързо, но и доста по-качеството. И от друга страна – спестяват се многобройните разочарования на пациентите, които досега трябваше да пият няколко различни лекарства. Най-важното е именно това – избягва се принципа „проба-грешка“.

Иновативният метод за определяне причините за хипертонията поставя избора на медикамент на обективна основа.

За да се извърши прегледа е достатъчно пациента да е в пълен покой, за да се позиционира артериалното налягане, и с два електрода, които се поставят върху различни точки на тялото, се измерват промените в електрическото съпротивление. Новият метод се нарича Импеданс-кардиография и се извършва с помощта на ултра-модерна апаратура в клиниката „Света Анна“, където професор Раев е началник на Клиниката по вътрешни болести. Професорът е специалист по клинична хипертония с диплома от Европейското дружество по хипертония. Той е член на Американската сърдечна асоциация и Американското дружество по хипертония.

Новият метод Импеданс-кардиография дава възможност да се проследи хемодинамиката при пациента – дали има задръжка на течности, спазъм на периферните артериални съдове и т.н.

След като вече е направено изследването, и е избран подходящия медикамент, повторна Импеданс-кардиография се прави само в случаите, в които няма успех с избора на терапия.

Най-често трябва да минат поне две години, за да се повтори прегледа, с помощта на този ултра модерен метод

Хипертонията е мултифакторно заболяване. Тя може да възникне заради стрес, генетична обремененост, наднормени килограми. Но, всички тези фактори действат на четири механизма:

– Сърдечна честота – колкото по-висок е пулса, толкова повече минутният обем на кръвта е по-голям,

– Задържането на течности – в една затворена система, каквато е кръвоносната, увеличили се обема на циркулиращата кръв, винаги следва увеличение на кръвното налягане.

– Контралитета на сърцето – колкото повече кръв изтласка, толкова повече налягането ще се повиши.

– Периферното на съпротивлението – това е съпротивлението на малките кръвоносни съдове на кръвооросяването. Някои симптоми, като главоболие, умора и отпадналост може да се дължат именно на тези спазми.

Затова метода Импеданс-кардиография прави преодоляването на хипертонията значително по-лесно и ефективно. изборът на подходящо лекарство е от голямо значение при това заболяване.

Източник: bnt.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *