УРИМАКС / URIMAX

Съдържа тамсулозинов хидрохлорид, захарни сфери, талк, хидроксипропилметил целулоза, пропилен гликол, колоиден силициев диоксид, полисорбат, шурилийз Е-77050, еудражит L30 D 55, триетилцитрат, желатин, оцветители

Предназначение

уримаксУРИМАКС е част от комплексната терапия при доброкачествена хиперплазия или уголемяване на простатата. Приемът на този продукт отпуска гладката мускулатура на уретрата и простатата, което улеснява отделянето на урина чрез силна струя, без прекъсване. Помага при инконтиненция, непълно опразване на пикочния мехур, болки и парене при уриниране.

Как се приема

Приемът на УРИМАКС става по лекарско предписание; най-често дневната доза е една капсула от 0.4 мг. Капсулата се поглъща цяла – с вода, по едно и също време на деня, без връзка с храненията. Единствено лекуващият може да прецени дали пациентът се нуждае от по-висока доза. при неволно предозиране е необходима незабавна консултация с медицинско лице.

Ако е пропуснат прием в обичайното време, дневната доза може да се вземе по-късно през същия ден. Ако това не е възможно, продължете терапията на следващия ден, без да повишавате дозата за компенсация.

УРИМАКС е продукт за дългосрочна употреба. Ако приемът бъде прекъснат за няколко дни, лечението трябва да започне отначало със стартова доза от една капсула дневно.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с УРИМАКС може да стане причина за чести прояви като замайване и затруднения при еякулация. В по-редки случаи се съобщава за гадене и повръщане, диария или запек, сърбеж и обриви, уртикария, сърцебиене, главоболие, резки промени на кръвното при внезапно изправяне, ринит.

Налице е и информация за отоци на крайниците, гърлото и лицето – последвани от затруднения в дишането, говора и преглъщането. Има и описани случаи на приапизъм, т.е неконтролирана, продължителна ерекция. Описани са единични случаи на синдрома Стивън-Джонсън, изразен в тежки обриви по цялото тяло, включително лигавиците на устата и носа, очите и половите органи. Твърди се и за последици като нарушения на сърдечния ритъм, пресъхване на устата и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

УРИМАКС не се употребява при алергия към някой от компонентите на медикамента.

Този продукт не е подходящ за пациенти с чернодробна недостатъчност или при кръвно налягане, променящо се при смяна на позицията на тялото.

Рискови пациенти са тези с бъбречни заболявания и очни проблеми като катаракта в предоперативно състояние. За всеки конкретен случай тогава е необходима преценка за безопасно приложение на УРИМАКС.

Лекарството е противопоказано за деца и подрастващи под 18 години. Медикаментът е предназначен само за мъже.

Не шофирайте, ако приемът на УРИМАКС ви причинява замайване и загуба на концентрация.

Взаимодействие с други медикаменти

Специално внимание е необходимо при лечението на пациенти, които приемат лекарства за понижаване на кръвното налягане.

Възможни са промени в терапевтичния план, ако пациентът приема или е приемал лекарства от типа на кетоконазол, еритромицин, противосъсирващи и противовъзпалителни.

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 30 капсули по 0.4 мг

Оценете статията
Оценка 5 от 1 гласували

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.