Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ИНЕВИКА / INEVICA

Съдържа ивабрадин, магнезиев стеарат, колоиден силициев диоксид безводен, малтодекстрин, царевично нишесте, лактоза монохидрат, поливинилов алкохол, титанов диоксид, макрогол, талк

Предназначение

ИНЕВИКА е медикамент за лечение на стабилна стенокардия или хронична сърдечна недостатъчност при възрастни пациенти с пулс над 75. Лекарството може да се прилага самостоятелно или съвместно с бета-блокери по преценка на лекуващия. Приемът цели намаляване на сърдечните съкращения, което редуцира потребността от повече кислород, и по този начин се овладяват неприятни симптоми като болка в сърдечната област и задух.

Как се приема

Приемът на ИНЕВИКА се препоръчва от лекуващия; лекарят определя дневната доза и продължителността на приема съобразно индивидуалните характеристики на пациента – диагноза, симптоматика на заболяването, възраст и пр.

При стабилна стенокардия лечението с ИНЕВИКА започва с таблетки от 5 мг, които се приемат два пъти дневно по една, сутрин и вечер. Ако е необходимо дозата да бъде увеличена, това става постепенно и под лекарнски контрол. Пациенти в напреднала възраст приемат редуцирана дневна доза от 5 мг ИНЕВИКА; таблетката се дели и се приема два пъти по половинка.

При сърдечна недостатъчност схемата на лечение е аналогична. Ако неволно са приети по-големи дози от лекарството, пациентът може да получи задух и да се чувства отпаднал; състоянието изисква медицинска намеса, тъй като е свързано с опасно забавяне на сърдечната дейност.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е лечението с този медикамент да причини алергични реакции, изразени в обрив и зачервяване, оток на лицето и гърлото, затруднено дишане, говор и преглъщане. Необходима е спешна намеса на медицинско лице.

Често се съобщава за сърдечен дискомфорт, зрителни проблеми – виждане на проблясъци, замъглено и двойно виждане; главоболие и замаяност, спад на кръвното налягане, диария или запек, гадене, мускулни схващания, различни отклонения в кръвните показатели, смущения в сърдечния ритъм и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ИНЕВИКА не се употребява при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът не е подходящ за пациенти със забавена сърдечна дейност, кардиогенен шок, преживелите инфаркт на миокарда, при влошена сърдечна недостатъчност, чернодробни заболявания.

ИНЕВИКА не се взема, ако пациентът провежда противогъбично лечение със специфични медикаменти, взема лекарства за СПИН, антибиотици макролиди, лекарства против депресия.

Този продукт не се използва за лечението на деца и подрастващи под 18 години.

Медикаментът е противопоказан при бременност и кърмене.

Не комбинирайте ИНЕВИКА с грейпфрут или със сок от цитрусовия плод.

Взаимодействие с други медикаменти

Да се избягва паралелният прием на ИНЕВИКА с други медикаменти, при което не се получава очакваният терапевтичен ефект или се проявяват в интензивна форма страничните ефекти от приема на продукта. Да се избягва комбинирането с лекарствени продукти, които съдържат еткстракт от жълт кантарион.

Снпециално внимание е необходимо, ако на пациента се налага прием на лекарства за лечение на сърдечни заболявания, тревожност и депресия, противомаларийни, противопаразитни, продукти при гастроезофагеален рефлукс, някои антибиотици, продукти при трудно заспиване, диуретици.

Усреднена цена в аптеките – 22 лв за 60 таблетки от 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *