ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Академични съвети за здраве от професор Углов: гастроезофагеална рефлуксна болест

Страдащите от гастроезофагеална рефлуксна болест постоянно търсят отговор на въпроса – какво трябва да ям и с какво не бива да се храня

гастроезофагеална рефлуксна болест
Според професор Углов е важно и колко пъти и в какъв вид се поема храната. За разлика от западните си колеги, руският хирург не препоръчва умишленото алкализиране на организма, а по-скоро налагането на един балансиран начин на живот и хранене.

Доктор на медицинските науки и хирург, който за първи път прави една от най-сложните операции на хранопровода в Русия, професор Углов е наясно с проблемите, които болестта ГЕРБ може да причини

Положителното отношение към живота, както и абсолютна дисциплина, по отношение на хранене и движение, са причината един от най-великите хирурзи на Русия да доживее до 103 години.

Кой от нас не би искал да живее около 100 години, да изпрати пра-внуците на училище или да види успехите при колонизацията на съседните планети със собствените ни очи? Затова, нека се вслушаме в съветите на този добър лекар, оставил невероятно наследство от мъдри книги и статии, посветени на медицината.

Известният съветски хирург и публична фигура Фьодор Григориевич Углов винаги е имал отлично здраве. Освен това, академикът е продължил да оперира и да изпълнява някои от най-сложните операции, дори когато е бил на 100 години! За това той е включен в книгата на рекордите на Гинес като най-старият практикуващ хирург в Русия и ОНД.

Каква е тайната на дълголетието на проф. Углов?

Тези прости правила , стриктно спазвани от известния лекар, са помогнали на Фьодор Григориевич да поддържа добро здраве и ясен ум до последните дни от живота си.

– Висока физическа и психическа активност
– Пълен отказ от алкохол и тютюн
– Забрана за употреба на захар под каквато и да е форма
– Строго спазване на режима на работа и почивка
– Задължително 7-8 часа сън на ден
– Закаляване на тялото

В сайта lekuva.net сме публикували няколко статии, от които може да научите повече за здравословния живот, прокламиран от проф. Углов.

Професор Углов: Панкреасът се лекува с диета!

Академик Углов: Всеки човешки орган страда от приема на алкохол!

Диетата на известния хирург проф.Углов: високо ефективна при стеатоза и сърдечни заболявания!

Днес ще ви запознаем със съветите на доктор Углов, които имат отношение към болните от гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ)

Храните, които ядете, влияят на количеството киселина, което произвежда стомаха ви.

Консумацията на правилните видове храна е ключът към контрола на киселинен рефлукс или гастроезофагеален рефлукс (ГЕРБ) – тежка, хронична форма на киселинен рефлукс.

Ето и няколко задължителни правила за хората, които страдат от ГЕРБ:

– Спрете да използвате тютюн във всички форми. Никотинът отслабва долната част на езофагеалния мускул.

– Избягвайте дъвка и твърди бонбони. Те увеличават количеството на поглъщания въздух, което на свой ред води до оригване и рефлукс.

– Избягвайте тесни дрехи и задължително правете гимнастика след хранене.

– Яжте малки, чести порции храна и лека закуска, ако е необходимо.

– Отслабвайте, ако имате наднормено тегло. Затлъстяването води до повишен рефлукс.

– При много тежка форма се налага да преорганизирате леглото, така че да бъдете в полулегнало положение.

– Ограничете храната до следните разновидности: бульон от нетлъсто месо, ябълков оцет, различни плодове и зеленчуци, за предпочитане – необработени.

Забравете за кафето, газираните напитки, доматите, лук, чесън, шоколад.

За предпочитане е на едно хранене да се изяжда храна, колкото събира шепата. Целта на това ограничение е да накара болния от ГЕРБ да има най-малко 5 хранения на ден.

Не приемайте храна и напитки, освен вода, след 19 часа. Ако сте достатъчно дисциплинирани, може да наложите това ограничение да започва час по-рано.

Източник: www.neboleem.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *