Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ИДЕОС / IDEOS

Съдържа калциев карбонат, холекалциферол (витамин D3), ксилитол, сорбитол, повидон , магнезиев стеарат, лимонена есенция, алфа-токоферол, частично хидрогенирано соево масло, желатин, захароза, царевично нишесте

Предназначение

идеосИДЕОС е минерална добавка за възрастни с активни съставки калциев карбонат и холекалциферол. Препоръчва се при калциев и витамин D3-дефицит, както и в състава на комплексна терапияили профилактично при остеопороза или за рискови пациенти с възможен дефицит на витамин D3 и калций.

Как се приема

Приемът на този продукт – тип хранителна добавка, става по лекарска препоръка; лекуващият определя дози и продължителност на приема в зависимост от здравословния проблем.

Обичайната доза е две таблетки дневно, на два приема. Таблетките се дъвчат или смучат, независимо от храненията. Ако е пропуснат редовен прием най-добре изчакайте времето за следващия; не удвоявайте дозата с цел компенсиране на пропуска.

Неволното предозиране може да увеличи вероятността от проявата на странични ефекти, затова своевременно се консултирайте с лекар.

Възможни нежелани ефекти

Макар и в редки случаи, алергичните реакции са възможни. Те могат да се изразят в зачервяване на кожата, сърбеж и обриви, както и в по-сериозни симптоми като оток на лицето и гърлото, затруднено дишане и говор. При прояви на свръхчувствителност прекратете приема и спешно потърсете медицинска помощ.

При някои пациенти е възможно приемът на ИДЕОС да доведе до хиперкалциемия или повишени стойности на калция в кръвта, или хиперкалциурия – в урината. Тези симптоми са по-вероятни в случаите с бъбречни заболявания.

Съобщавано е също за смущения във функциите на стомашно-чревния тракт като гадене, подуване и болки в корема, диария или запек.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ИДЕОС не се прилага при алергия към съставките на минералната добавка. Ограничението засяга и случаите с алергия към соя или фъстъци.

Продуктът е неприложим при пациенти с диагностицирана хиперкалциемия или хиперкалциурия.

Не бива да употребяват добавката и пациенти със заболявания като бъбречни камъни от калциев тип, бъбречна недостатъчност – включително при пациенти на хемодиализа, заболяване на костния мозък, рак на костите или метастази на злокачествен тумор в костите, свръхактивност на паращитовидните жлези, при излишък на витамин D в организма.

Рискови пациенти, за които е задължителна индивидуалната оценка на възможния риск при приема на този продукт, са тези с остеопороза, саркоидоза, продължително обездвижени, с непоносимост към захари. При продължителен прием на продукта е необходим периодичен контрол за нивата на калций и витамин D в организма.

Продуктът не се прилага при профилактика и лечение на деца и подрастващи.

Допустим е прием на една таблетка ИДЕОС дневно при бременност и кърмене, но само след одобрение и под контрола на лекар.

При терапия с други лекарствени продукти между приема им и този на ИДЕОС се спазва пауза от два часа.

ИДЕОС е несъвместим с фосфати, оксалова и фитинова киселина, затова по време на приема му се избягват хранителни продукти като спанак, киселец, чай, какао, свинско месо, шунка, топено сирене, сметана, кока кола, маслодайни семена и ядки, шоколад и пр.

Взаимодействие с други медикаменти

Режимът на ограничения при паралелен прием на ИДЕОС с други лекарствени продукти и добавки предвижда спазване на определени схеми, спазване на паузи между приемите от порядъка на 2-4 часа, спиране на някои лекарства при възможност и пр. При съставянето на индивидуалния лечебен план се обръща специално внимание на възможното съчетаване с диуретици, тетрациклини, бифосфонати за лечение на остеопороза, хормони на щитовидната жлеза, продукти с желязо и цинк и др.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 30 стандартни таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *