ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Знаете ли, че народната медицина може да помогне при бурсит

Народната медицина помага при бурсит

При нас пристигна писмо на уплашена читателка, която вече 12 години страда от „болно“ коляно (бурсит). Оплаква се, че то така силно подпухва и не й е възможно да ходи. Моли за помощ. И други наши читатели с подобни оплаквания ни пишат.

След консултация със специалист стана ясно, че те страдат от бурсит. Той възниква в резултат на удар или травма в коляното. Впоследствие става­та постепенно подпухва. При инфектиране става болезнена, а кожата над нея се зачервява, повишава се и температурата.

Лекарствата и.операцията ще помогнат, но можете да опитате и народни рецепти.

бурситНА ПОМОЩ ИДВА И НАРОДНАТА МЕДИЦИНА

Мехлем от прополис. Пригответе си бурканче с плътно затваряща се капачка. Претеглете 10 или 20 г прополис, нарежете го ситно и го сложете в бурканчето. Залейте с една или две супени лъжици медицински спирт. Затворете бурканчето и оста­вете за 7 дни на прохладно място, защитено от слънцето. След това добавете 100 г растително масло. Мехлемът ви е готов. Дръжте го в плътно затворен съд. Нанасяйте по 2-3 пъти на ден на тъ­нък слой, може да поставите бинт отгоре.

Смесете чаша сок от лук с чаша мед. Дръжте сместа три дни при стайна температура, а след това – 10 дни в хладилника. Пийте по една супена лъжица 3 пъти на ден половин час преди ядене.

Помага и настойка от индийски лук. Съберете най-големите листа, стрийте ги с ножа, сложете ги в съд и залейте с водка – на 100 г листа половин литър водка. Оставете за две седмици на тъмно място, след което прецедете. Дръжте в бутилка от тъмно стъкло. Използва се за компреси и раз­тривки.

ДОКОСВАНЕТО НАМАЛЯВА И ДОРИ ПРЕМАХВА БОЛКАТА

Нов метод за намаляване на болката – докосване на това място, което е източник на болестните усе­щания. До този извод стигнали учени от института по конгнитивна невробиология във Великобритания. Благодарение на новите изследвания британските учени изяснили, че човек може да намали болковите си усещания, когато докосне болно или увредено мяс­то. Но ако това се направи от друг, страничен човек, страдащият няма да получи никакво облекчение.

За да докажат този ефект, изследователите провели експеримент, в хода на който използвали т.нар. илюзия на топлата решетка, или наречено още термична илюзия на изгарянето. Това се прави по следния начин: показалецът и безименният пръст на ръцете се потапят в топла течност, а средният – в студена вода.

При това участниците в експеримента изпитали усещането, че на средния пръст му е изключително горещо. Това е естествена реакция на нервната сис­тема на човека по отношение на някакъв дразнител. При липса на истинско, реално увреждане на кожата, той може да изпита болка.

Веднага след термалните процедури на участни­ците в експеримента се наложило да докоснат с безименния пръст, с показалеца и средния пръст на едната ръка същите пръсти на другата. След това учените попитали как се чувстват участниците в експеримента. Мненията на всички тях съвпадна­ли. Те твърдели, че усещането за парене в средния пръст е намаляло.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Знаете ли, че народната медицина може да помогне при бурсит

  1. бурсит каза:

    Пробвах мехлема с прополис за бурсит на коляното на майка ми и наистина топчето , което имаше върху капачето изчезна. Мисля, че мехлема има малка трайност. Така, че ако ви потрябва отново си направете нова доза

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *