ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВИКС СИНЕКС / VICKS SINEX

Съдържа оксиметазолинов хидрохлорид, сорбитол, натриев цитрат, полисорбат 80, бензил алкохол, лимонена киселина, бензалкониев хлорид, ацесулфам калий, левоментол, цинеол, динатриев едетат, сух екстракт от алое, левокарвон, вода

Предназначение

викс синексВИКС СИНЕКС е назален спрей с алое и евкалипт. Облекчава неприятните симптоми при ринити от различно естество; облекчава дишането, като започва да действа почти веднага след първото впръскване. Ефектът е продължителен от 6 до 8 часа.

Продуктът трябва да постигне максимално подобрение в рамките на три дни; ако това не се случи, консултирайте се за промяна на терапията.

Как се приема

ВИКС СИНЕКС е назален спрей; продуктът се впръсква в ноздрите в дози и с честота, консултирани с лекуващия и в зависимост от състоянието на пациента.

Възрастни и деца над 10 години прилагат ВИКС СИНЕКС два-три пъти дневно с 1-2 впръсквания във всяка ноздра.

При деца на 6-10 години се прави само по едно впръскване в ноздра до три пъти на ден.

Прилагането на продукта е препоръчително за не повече от 7 дни. Продължителната употреба, както и апликирането в по-големи от определените дози, може да предизвика усложняване на симптоматиката.

Всяка спрей ампула е за индивидуална употреба. При неволно предозиране е възможно да се проявят някои от страничните ефекти на лекарствените съставки; консултирайте се с лекар при възможното им усилване.

При пропусната процедура не удвоявайте следващата с цел компенсиране.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с този продукт може да предизвика алергични реакции, изразени в оток на назалната лигавица и гърлото, зачервяване, затруднено дишане и преглъщане, обрив.

Сред често съобщаваните ефекти са преходно дразнене в зоната на носоглътката, сухота, кихане.

В редки случаи потребители са съобщавали за симптоми като повишено артериално налягане, сърцебиене и смущения на сърдечния ритъм, тревожност, раздразнителност, влошено качество на съня, умора и сънливост, гадене, главоболие, зрителни проблеми.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВИКС СИНЕКС спрей с алое/евкалипт не се използва при алергия към някой от компонентите на продукта.

Медикаментът е противопоказан при деца под 6-годишна възраст.

Да не се прилага при лечението на потребители със сърдечни заболявания в остра форма, астма, при отстранена хипофиза, с глаукома.

Този продукт не се препоръчва на потребители, които приемат продължително време медикаменти против депресия и за Паркинсонова болест.

Бременни и кърмачки могат да използват този спрей след консултация с лекар.

Рискови пациенти, които биха могли да прилагат спрея след оценка на възможния риск, са тези с хипертония, диабет, заболявания на щитовидната жлеза и простатит.

Взаимодействие с други медикаменти

Особено внимание е необходимо при съставянето на лечебните планове за пациенти, които са приемали или все още продължават да приемат медикаменти за депресия и Паркинсонова болест, трициклични антидепресанти, за контрол върху повишено артериално налягане.

Усреднена цена в аптеките – 11 лв за опаковка от 15 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *