Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФАРИНГОБЛОК / FARINGOBLOC

Съдържа хлорхексидинов дихидрохлорид, бензокаин, изомал,; макрогол 6000, етерично масло от лютива мента, малтодекстрин, натриев нишестен октенил сукцинат Е1450, аспартам, магнезиев стеарат

Предназначение

фарингоблокФАРИНГОБЛОК се препоръчва при възпаления в устната кухина и гърлото; продуктът действа локално външно и блокира растежа на патогените, причиняващи възпаления от типа на стоматит, както и зачервяване и болки в гърлото при фарингит, ларингит и тонзилит. Таблетките ФАРИНГОСЕПТ се смучат до пълното им разтваряне в устата.

Как се приема

ФАРИНГОСЕПТ се предлага под формата на таблетки за смучене. Приложението е съобразено с възрастта и конкретния болестен проблем на потребителя.

Стандартният прием за деца над 12 години и възрастни е до 8 таблетки дневно. При остри състояния е допустимо таблетките да се приемат на всеки 1-2 часа. Очаква се половин час след изсмукването на таблетката да не се пие и яде нищо, за да може ефективните компоненти да въздействат най-категорично.

При деца на възраст 4-12 години се препоръчва прием през няколко часа, като максималната дневна доза остава 4 таблетки.

Възможни нежелани ефекти

Приложението на ФАРИНГОСЕПТ може да провокира алергични реакции, изразени в зачервяване и оток на езика, затруднено преглъщане и говор, шок. Тези случаи са редки, но пациентите следва да бъдат предупредени за подобна опасност.

При отделни пациенти по-продължителната употреба има за последица промени във вкуса, скованост и парене на езика. Не са изключени оцветявания на зъбите и езика.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

ФАРИНГОСЕПТ не се прилага при алергия към една или повече съставки от продукта.

Продуктът не е подходящ за деца под 4-годишна възраст.

Не използвайте, ако сте с ниски нива на ензима холинестераза в плазмата; не се препоръчва при нарушена цялост на лигавиците, ранички в устата или гърлото.

Няма информация за негативни странични ефекти при бременност и кърмене. Въпреки това ако се налага използване на продукта, това става след оценка на риска от лекуващия.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на този лекарствен продукт със сулфонамиди или аминосалицилати отслабва терапевтичния им ефект.

Приемът на други лекарства по време на терапията с фарингоблок може да увеличи риска от проява на негативни странични ефекти. Необходима е предварителна оценка на риска за конкретен пациент и медикамент.

_______

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 20 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *