ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Народни рецепти за хронична хрема

Глава лук се нарязва на дребно и се смачква сварява се с същото количество захар или мед в половин чаша вода. Ври 5 минути. Кисне няколко часа. Прецежда се. От 3 до 5 пъти дневно се пие по 1 лъжичка.

Най бързо и лесно се лекува хремата, като се капват няколко капки кромид лук в ноздрите. Само след няколко процедури хремата спира.

В чаша вода се слага половин чаена лъжичка сода. Правят се промивки на носа няколко пъти на ден. Този разтвор е много полезен за дезинфекция на гърлото и пречи за разпространяване на инфекцията по дихателните пътища.

Потапя се памук бадемово масло и се намазват ноздрите колкото се може по на вътре. Повтаря се няколко пъти на ден. След 4 дни хремата преминава.

За хрема, храчки и кашлица. Смесват се 100 мл вряла вода и 10 г мумио. От приготвеният разтвор се капват 3 или 4 капки на вътре в ноздрата. Много е ефикасно.

За сенна хрема. Обелват се ципите на корените от божур и се стриват на прах. Този прах се взема 30 минути преди хранене. Дозата е 3 или 4 супени лъжици на ден. Сенната хрема преминава за 2 или за 3 дни.

Замесва се питка с брашно, оцет и смлян пипер. Носът се намазва с крем. След това питката се слага на носа и стои там от 5 до 15 минути.

Вечерта се намокря тилът на главата с ракия. Налага се с вестник и се превързва за да стои така цялата нощ. На сутринта от хремата не е останало нищо.

Изстисква се сок от надземната част на босилек и се смесва с равно количество растително масло. Слагат се от 4 до 6 капки във всяка ноздра от 3 до 5 пъти на ден.

За хронична хрема. В една чаена чаша вода се разтварят 4 чаени лъжици сода бикарбонат. Добавят се 5 капки йод. През малки интервали от време през деня през носа се смърка от течността и се плакне устата.

Лекуване със сок от алое (листа). 4 или 5 пъти дневно капнете във всяка ноздра от 3 до 5 капки като силно наведете главата назад и след слагането на капките масажирайте двете страни на носа.

В чайник с 200 мл завряла вода се слагат по 1 чаена лъжичка лайка и мед. Докато сместа ври трябва да вдишвате парите в продължение на десетина минути. Носът ви ще се отпуши.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *