Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АМЛОТЕРОН / AMLOTERON

Съдържа амлодипинов безилат, микрокристална целулоза, калциев хидрогенфосфат, натриев нишестен гликолат, магнезиев стеарат

Предназначение

амлотеронАМЛОТЕРОН е продукт от типа калциеви антагонисти – помага при стеснени коронарни артерии, характерни при ангина пекторис, вазоспастична ангина, стенокардия. Приемът на продукта разширява кръвоносните съдове, благодарение на което повишеното кръвно налягане може да се регулира и да се подобри кръвоснабдяването на сърдечния мускул и главния мозък.

Прилага се за предотвратяване на болки в сърдечната област при описаните болестни отклонения. Медикаментът не постига бърз обезболяващ ефект самостоятелно.

Как се употребява

Приемът на АМЛОТЕРОН е по лекарска препоръка в дози, зависещи от вазрастта и здравословния проблем на пациента.

Дозата за възрастни е 5 мг веднъж дневно; при необходимост може да се препоръча двукратен прием по 5 мг или 10 мг наведнъж.

Деца и подрастващи под 17 години могат да приемат веднъж дневно по 2.5 мг, а при необходимост и 5 мг.

Таблетките се приемат с чаша вода независимо от храненията. При неволно предозиране е необходима медицинска намеса – обичайно се проявяват симптоми като замайване, световъртеж, дихателни проблеми и често уриниране.

Пропуснатият прием не се компенсира с двойна доза.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент може да предизвика различни отклонения в показателите на кръвната картина; наложителен е контрол при продължителен прием.

Има информация за алергични реакции, повишаване на кръвната захар, обърканост и тревожност, депресивни състояния, замаяност и главоболие, схващания на мускулни групи и на крайниците, зрителни и слухови смущения, нарушения в сърдечния ритъм, дихателни проблеми, кашлица, възпаления на кръвоносните съдове.

Чести са оплакванията от смущения в храносмилателната система – болки в стомаха, гадене, повръщане, диария или запек. В редки случаи се констатират панкреатит, подуване на венците и възпаление на стомашната лигавица.

Не са изключени отклонения от типа на променена пигментация и зачервяване на кожата, отоци, фоточувствителност, еректилна дисфункция, болки в гръдния кош и отсъствие на мускулна сила.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

АМЛОТЕРОН не трябва да се употребява при алергични реакции.

Медикаментът е противопоказан при сърдечна недостатъчност след инфаркт и аортна стеноза.

Не се използва за деца под 6-годишна възраст.

Не се препоръчва прием по време на бременност или кърмене.

Не шофирайте, ако приемът на АМЛОТЕРОН се отразява на концентрацията, вниманието и бързината на реакциите ви.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е внимателна преценка за безопасното съвместяване с други необходими за пациента медикаменти. Специална преценка се налага, ако пациентът трябва да приема продукти от типа на други лекарства за сърце и кръвно налягане, противогъбични препарати, антибиотици, медикаменти за ХИВ-позитивни, антидепресанти, кортизонови препарати, противовирусни, както и продукти съдържащи компоненти от жълт кантарион.

Усреднена цена в аптеките – 1.50 лв за 30 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *