Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ГУТРОН / GUTRON

Съдържа мидодрин хидрохлорид, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, царевично нишесте, микрокристална целулоза, талк

Предназначение

гутронГУТРОН е медикамент за повишаване на артериалното налягане при хипотония. Действието му се дължи на активния компонент мидодрин хидрохлорид. Продуктът се използва също и при случаи с незадържане на урина, тъй като забавя изпразването на пикочния мехур.

Как се приема

Медикаментът се приема по лекарска препоръка; дозата и продължителността на приема трябва да бъдат определени от специалист в зависимост от здравословния проблем и състояние на пациента.

При хипотония най-често се препоръчва доза от 2.5 мг, приемана два пъти дневно – сутрин веднага след събуждане и късно след обед. Ако е необходимо, тази доза може да се намали на 2х1.25 мг, или да се увеличи – приемът да е трикратен с интервали от по 3-4 часа.

При незадържане на урина дневната доза варира от 5 до 10 мг, разделена на два или три приема. Последният прием е до 4 часа преди лягане.

Определените дневни дози не бива да се коригират самоволно от пациента. При неволно превишаване е препоръчително да се направи медицинска консултация, а при пропуснат прием се изчаква времето за следващия. Не удвоявайте дозата с цел компенсиране на пропуснатото. Спирането на приема също става само по лекарска препоръка.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ГУТРОН може да бъде съпътствано от прояви на лекарствени странични ефекти. В случая става дума за болки при уриниране и настръхване на кожата, сърбеж, зачервяване на кожата, задържане на урина, възпаление на лигавицата на устата, стомашни киселини и гадене. Не са изключени пристъпи на високо кръвно, особено при лечение с по-високи дози от лекарството.

Продължителният прием може да причини ритъмни нарушения и отклонения на чернодробните показатели.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

Медикаментът е неприложим при алергия към някоя от съставките.

Продуктът е противопоказан при хипертония, сърдечни и бъбречни заболявания в напреднал стадий, уголемяване на простатата, базедова болест, тумор на панкреаса, тесноъгълна глаукома.

ГУТРОН не се прилага по време на бременност и кърмене.

Не шофирайте, ако лечението с този продукт ви причинява световъртеж и притъмняване.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на ГУТРОН с други лекарства задължително се анализира и разрешава от лекар след оценка на взаимодействията и ефектите от тях.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 20 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *