Мед помага при световъртеж с повръщане

Смесват се добре 250 мл сок от остролистен живовляк и 500 г мед. Взема се по 1 пълна супена лъжица смес сутрин на гладно.

Смесват се по 100 г цветчета от лайка, стръкове от жълт кантарион и жълт смил, брезови пъпки и се смесват добре. Съхранява се в плътно затворен съд. Вечер се взема по 1 супена лъжица смес, залива се с половин литър вряща вода, кисне 20 минути и се прецежда през парче хасе (не марля) като се изстисква. Течността се разделя на 2 части. В едната докато е топла, се слага една чаена лъжица мед и се изпива преди сън. Другата се подгрява на пара сутринта, подслажда се с мед и се приема 15 или 20 минути преди закуска. Прави се всекидневно до свършването на сместа. Курсът може да се проведе отново след 5 години. С помощта на тази тибетска рецепта се изчистват кръвоносните съдове от мастни плаки, отстраняват се световъртежите и се подобрява обмяната на вецествата.

Вземат се по 25 г от следните билки: бял имел (клонки и листа), леонорун (стръкове), валерияна (корен), кимион (семена) и медицински копър (семена). Една или 2 супени лъжици от смесените билки се заливат с 1 чаена чаша вряла вода и се поставят да врат на водна баня 15 минути. Киснат 45 минути и се прецеждат, като се изстискват добре. Долива се вода до общ обем 200 мл. Пие се по 100 мл 3 пъти дневно.

Смесват се по равни части от жълт смил (цветове), бял равнец (стръкове), бял пелин (листа) медицински копър (семена) и листа от мента. 100 г от смесените билки се заливат с чаша вряла вода варят се на водна баня 15 минути и киснат още 45 минути. Прецеждат се като добре се изстискват и се долива вода до 200 мл. Изпиват се по 100 м л 4 пъти дневно 15 минути преди хранене.

Листа от кисел трън се нарязват на ситно, заливат се с чаша вряла вода и се варят на водна баня 15 минути. След 45 минути се отцеждат добре и към течността се долива вода до 200 мл. Взема се по 1 супена лъжица 3 или 4 пъти дневно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *