ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доказано от медицината: молитвата променя състава на кръвта!

Молитвата е онова, слово, което адресираме до висша сила – понякога, когато сме в трудни моменти, понякога само, за да благодарим

молитвата

За да живее тялото ни, ние имаме нужда от храна, а за да е жива душата ни – от молитва.

Силата на словото казва и може много. Но самият акт на молитвата върху организма е нещо ново и изумително, дори и за учените. Колкото и скептично да е настроен съвременният човек, от време на време дори и той отправя взор към небесата. Крайните скептици може да си припомнят 19-ти епизод от втория сезон на сериала House M.D., озаглавен House vs. God. Дори циник, като доктор Грегъри Хаус, успя разбираемо да обясни какво се случва с човек, който се моли и вярва. Разбираемо и с факти, но все пак – като за филм.

House vs. God

Днес ще стане дума за едни съвсем реални проучвания за това по какъв начин въздейства молитвата върху човешкото здраве. Тези проучвания са дело на учените от Durham University (Великобритания). Проведени са в местната болница.

Учените са поканили няколко монаси, сестри и свещеници от различни вероизповедания, за да се молят за здравето на 700 пациенти, страдащи от различни сърдечни заболявания.

В продължение на няколко дни, лекарите наблюдавали състоянието на пациентите. Тяхното състояние било наблюдавано дори и след края на експеримента.

Не след дълго професор Митчел Круцоф обобщил резултатите: при 500 пациенти е налице възстановяване с около 93%.

Но един украински учен решава да изследва ефекта на молитва върху кръвта на хората. Изследването е дело на Михаил Иванович Лазорик, и е проведено преди петнайсетина години, по време на посещение в църква.

Михаил Иванович Лазорик
Михаил Иванович Лазорик

Михаил Иванович Лазорик не е просто учен. Той е доцент и автор на над 160 различни изобретения и нововъведения в медицината. Работил е в Ужгородския медицински университет, заслужил изобретател на Украйна и хомеопат. Доцент Лазорик искал да знае дали и как точно се променя кръвта по време на молитва.

Променя ли молитвата състава на кръвта?

Експериментът се провел с помощта на петнадесет доброволци. Сред тях имало адвокати, лекари и хора без образование. Пациентите страдали от атеросклероза, хепатит В и сърдечни заболявания.

Ученият изследвал кръвта на доброволците преди и след молитва. Невероятно, но сред доброволците имало мъж, който страдал от остеомиелит. При сравнение на кръвната картина преди и след молитвата, било установено, че нивото на един от показателите за фагоцитоза в кръвта му станал шест пъти по-нисък, отколкото преди молитвата.

Как е възможно това? Може ли наистина молитвата да има такова въздействие върху болното тяло?

Както е известно, в кръвта се състои от вода. Молитвата (искрената вяра) преструктурира водата. Това променя свойствата на кръвните клетки.

Когато ученият сравнил резултатите от проучването на цялата група, станало ясно, че молитвата наистина има много мощен ефект. Този ефект се обяснява с това, че преструкторираната по време на молитвите вода в нашето тяло, има успокоителен ефект върху възпалителните процеси в организма.

Ето и още едно научно мнение!

„По време на молитва се унищожава ненормалната комуникация между невроните в мозъка. Болният просто спира да мисли за болестта“ – казва ръководителя на Лабораторията по психофизиология на Санкт-Петербургския психоневрологически научно-исследователки институт „В. М. Бехтерев“, професор Валерий Слезин.

Понякога това води до пълно възстановяване на неизлечимо болни хора. Известно е, че науката е лекува рак, и това няма как да се оспори. Но, все пак този казус изисква по-внимателно разглеждане.

Източник: www.pravmir.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *