ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диетоложката Кимбърли Снайдър: Направете храната два пъти по-полезна с тези здравословни комбинации!

Следвайте съветите на Кимбърли Снайдър за здравословно комбиниране на храните, и няма да имате проблеми със здравето и излишните килограми

Кимбърли Снайдър

Правилното хранене е ключът към здравето. Степента на усвояване на хранителните вещества не зависи само от самата храна, но от комбинацията с другите храни.

Умножете полата от хранителните продукти, като ползвате съветите на диетоложката Кимбърли Снайдър.

Кимбърли Снайдър

Наричат Кимбърли Снайдър „жената, която накара Холивуд да отслабне„. И това съвсем не е случайно. Кимбърли Снайдър е любимата диетоложка на много звезди, като например Никол Кидман и Рийз Уидърспун. Преди време Кимбърли издаде най-добрите си съвети в книга, която почти веднага, след като беше разпространена в книжарниците, се превърна в хит.

Предлагаме ви съветите на диетоложката за това как да превърнете храната в източник на здраве и вечна младост.

Комбинациите от храни, които ще научите днес, освен много вкусни, са и полезни при различни заболявания.

1. Домати, яйца и лук = вечна младост

За да забавите стареенето, както и за да разнообразите менюто си, приготвяйте доматите с яйца и млад лук. Тази комбинация е особено богата на селен и витамин Е. 2 пъти в седмицата слагайте на трапезата леко задушени домати с яйца и лук – така със сигурност ще забавите процесите на стареенето.

За предпочитане е да задушите доматите и лука, и да ги свалите от огъня, преди да са напълно сурови. Яйцата се варят и се слагат в лучено-доматената смес.

2. Масло домати – вътрешна грижа за кожата

Доматите съдържат много ликопен, който става активен след термична обработка. Задушете доматите в много малко вода, и докато са горещи – добавете масло. За разнообразие може да добавите маслини, нарязани на кръгчета.

3. Подобрете зрението със спанак и авокадо

Дори не може да си представите колко вкусна и полезна е тази комбинация, не само за зрението. Спанакът е богат на лутеин и витамин А. В аокадото има мазнини, които подпомагат разтварянето на хранителни вещества. Ако комбинирате авокадото и спанака в салата, това ще се погрижи за вашето зрение и по-слаба фигура.

4. Засилете имунната система с пиле и моркови!

Най-добрият вариант, за тази комбинация, е да си направите супа от пиле и моркови. Месото се сварява, добавяте настърганите моркови, малко зехтин, и нищо повече. Морковите трябва да са екстра количество, за да стане супата „оранжева“.

5. Освободете се от лошия холестерол с помощта на червено вино и говеждо месо

Това е прекрасно съчетание от наситени и богати на вкусове съставки – печено говеждо с червено вино!

6. Изгонете депресията със сьомга и чаша червено вино

Друго полезно съчетание с червеното вино е месото на полезната риба сьомга. Във виното има много полифеноли, а омега-3 мастните киселини в сьомгата ще направят кожата ви гладка. Двете заедно ще ви помогнат да запазите младостта и да се отървете от депресията. Печена сьомга с чаша червено вино е чудесно предложение за лек обяд.

7. Кисело мляко и брашно от ленено семе ще се погрижат за доброто храносмилане

Киселото мляко е богато на пробиотици и пребиотици. Смляното ленено семе взаимодейства с киселото мляко и така помага за възстановяване баланса в храносмилателната система. Малка купичка кисело мляко, с брашно от ленено семе, което сте добавили вечерта е отлична профилактика на запека.

8. Зеленият чай с лимон е отлична превенция на рака

Катехините, които се намират в зеления чай, инхибират растежа на раковите клетки. Лимонът се прибавя за по-добра абсорбция и алкализация на напитката.

Източник: kimberlysnyder.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *