ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Смея да твърдя: спрях косопада с Пауър Ню Хеър!

Пауър Ню Хеър набира огромна популярност сред продуктите за грижа за косата

Пауър Ню Хеър наистина действа!

Пауър Ню Хеър /Power New Hair/ е продукт против косопад, който само за няколко месеца се превърна в истински хит. Причината е проста: Действа!

Лосионът, който представлява комбинация от билкови екстракти, витамини и полезни вещества, дължи ефекта си на двойната си сила. От една страна, стимулира растежа на нова коса, от друга, укрепва самия косъм, прави го еластичен и здрав. Така създава предпоставки за красива и гъста коса и свежда до минимум риска от оплешивяване.

Но за да не звучи всичко написано дотук като безпочвена реклама, бавно и постепенно ще ви въведем в съставките на продукта, ще ви разкрием как действа всяка една от тях, ще направим бърз преглед на най-популярните съвети, свързани с всяко от полезните вещества. И не на последно място – ще хвърлим поглед и върху мненията на хората за Пауър Ню Хеър за ползите от него.

Как действа Пауър Ню Хеър?

Пауър Ню Хеър сам по себе си представлява революционна формула за борба с косопада. Както вече стана дума, продуктът действа активно в 2 основни посоки:

  • стимулира и възражда космените луковици, като насърчава израстването на нова коса;
  • прави косъма по-здрав, по-красив и по-гъвкав.

Освен това:

  • хидратира и заздравя кожата на скалпа;
  • възпрепятства появата на пърхот.

Двете патентовани съставки PHYTOHEM HAIR LOSS ® и AUROHAIR ® стоят в основата на безапелационния успех на лосиона в битката с косопада, със сухата и лющеща се кожа на скалпа, с бързоомазняващата се коса и с пърхота. Розмарин, репей, шипка, заедно с витамини от група В и не само допълват ефикасността в грижата за красивата коса.

Приложение:

Пауър Ню Хеър под формата на лосион се прилага по няколко пъти в седмица. 2 до 3 пъти в рамките на 7 дни се правят фрикции, като продукта се нанася върху предварително измита и леко подсушена коса. Втрива се в скалпа с леки масажни движения без да се отмива. Това е достатъчно, за да се активират полезните вещества и да се сложи край на проблемите с косата.

Потвърждава го и мнението на потребителка, споделено в популярен форум за красота:

Полезни вещества:

Вече споменахме, че Пауър Ню Хеър комбинира в състава си билкови екстракти с доказан ефект при загубата на коса с витамини и полезни вещества. Ето кои са билките и растенията като цяло, върху които стъпва ефективната формула:

Розмарин

Ефектите от третирането на косата с екстракти от розмарин мнозина сравняват с тези при медикаментозното лечение на косопад.  Смята се, че билката е в състояние да активизира космените фоликули, като по този начин възпрепятства опадането на косата. В същото време полезните вещества в растението правят косата по-гъста, здрава и лъскава. Именно поради тези свойства екстракт от розмарин е сред съставките на Хеър Ню Лайф.

Една от най-популярните рецепти с розмарин, която се препоръчва при неконтролируем косопад и обозрима опасност от оплешивяване, се изпълнява, като се смесят равни части сушена билка и гореща вода. След като изстине, се прецежда и се добавя към шампоана. Съотношението е 2 части шампоан към 1 част билкова отвара. Косата се мие с подобрения шампоан поне 2 пъти в седмицата. По този начин полезните витамини и антиоксиданти, които розмарина съдържа, ще подхранят косата, ще заздравят самия косъм и най-важното – ще ограничат опадането на косата.

Маслото от розмарин влиза в състава на много продукти!
Масло от розмарин

На особена популярност в разкрасителните процедури и сред продуктите за грижа за тялото, кожата и косата се радва и маслото от розмарин. Високото съдържание на калций, витамини от група В и желязо проникват в космените фоликули, укрепват ги и ги стимулират. В същото време, знае се, че маслото от розмарин е чудесен натурален продукт за регулиране на секрецията на кожата на главата. Употребата му регулира отделянето на себум, което е от решаващо значение за омазняването на косата и появата на пърхот.

Приложено под формата на затоплена маска, маслото от розмарин е идеалното натурално средство за справяне с прекомерното омазняване на косата. А втрито в корените на косата и разпределено по цялата й дължина (без предварително да се загрява), то се препоръчва при суха, изтощена и чупеща се коса.

Можете да използвате маслото от розмарин и при косопад. Употребата му стимулира космените фоликули и предпазва скалпа, като по този начин ограничава косопада и намалява риска от оплешивяване. Достатъчно е да нанесете няколко капки от ароматното масло върху скалпа и да втриете с внимателни движения.

Ето и няколко рецепти с розмарин, ако решите да се погрижите за косата си именно с освежаващото растение:

  • домашен шампоан

    Приготвя се от ¼ ч.ч. пресен розмарин, ¼ ч.ч. дестилирана вода, ½ ч.ч. шампоан и няколко капки етерично масло от розмарин. Първоначално водата се завира и към нея се добавя прясната билка. На слаб огън сместа се оставя да поври за около 15 минути. След като изстине, се прецежда и така получената билкова отвара се добавя към шампоана. Капват се капките масло и се разбърква добре. Изсипва се в подходящ съд с капак и се съхранява в хладилник между отделните ползвания. Ефектът от така приготвения шампоан е освежаване на скалпа и стимулиране на растежа на косата. Трябва да се има предвид, че нанасянето му може леко да потъмни цвета на косата ви;

  • маска с бира

    Приготвя се от 25 мл вода, 25 мл бира 2 с.л. ябълков оцет и 5 капки масло от розмарин. Съставките се разбъркват и се нанасят върху предварително измита коса. След като подействат за около половин час, косата се отмива с хладка вода;

  • маска с ром и жълтък

    Приготвя се от жълтъка на 1 яйце, 2 – 3 с.л. ром, 1 с.л. растително масло по ваш избор и 10 капки масло от розмарин. Първо се разбива жълтъка и към него се добавят останалите съставки. След това маската се разбърква и се нанася върху корените. Оставя се да действа за 30 минути, след което се разнася по цялата дължина на косата. След още 10 минути се отмива с хладка вода и малко шампоан.

Коприва

Копривата е с доказани качества при косопад!

Няма как в състава на Пауър Ню Хеър да не попадне и копривата. От край време се знае, че обикновената коприва е истинска благодат за косата. Не само че я прави по-здрава и красива, но билката предотвратява и загубата на коса. Ефектът си дължи на изобилието от полезни вещества, сред които преобладават растителните протеини и съдържащите се в тях незаменими аминокиселини. Няма как да пропуснем да отбележим и високото съдържание на желязо (до 4 мг в 100 г), органични киселини и витамини.

Народната медицина предлага голямо разнообразие от съвети и рецепти против косопад и оплешивяване с коприва. И ние ще разгледаме някои от тях, които могат да бъдат допълваща терапия при прилагането на лосиона Пауър Ню Хеър. Ето на кои се спряхме:

  • коприва и винен оцет

За приготвянето на тази рецепта са ви необходими 100 г прясно набрани листа от млада коприва. Измиват се, почистват се и нарязват на ситно, след което се заливат с 500 мл вода и 300 мл винен оцет. Сместа се вари на слаб огън за около 30 минути. Оставя се да изстине, след което се прецежда. С така приготвената билкова отвара се облива главата. Оставя се да действа 2 – 3 часа и косата се измива. Добре е по този начин косата да се третира няколко пъти седмично в продължение на месец;

  • сушена коприва

Ако нямате свежа коприва, можете да си приготвите маска против косопад и с 1 с.л. изсушена коприва. Билката се залива с 200 мл вряща вода и се захлупва. След като изстине, течността се прецежда и се втрива в корените на косата с помощта на памучен тампон. Не е необходимо да се изплаква, като е добре да се прилага през няколко дни за период от месец;

  • 3 билки срещу косопад

Особено ефикасно народно средство за лечение на косопад се приготвя от 100 г свежа коприва, 100 г пресни листа от латинка и 100 г свежи чимширени клонки. Билките се поставят в подходящ съд и се заливат с половин литър ракия. Оставят се за 15 дни на тъмно и прохладно място. След прецеждане по малко количество от течността се втрива в корените на косата. След като се остави да действа за няколко часа, се отмива.

Репей

Лековитият репей помага и при косопад!

Лековитият репей също намира място сред билките, използвани в Пауър Ню Хеър, и сред тези, които са с доказани ползи за здравето на косата. За него се знае, че действието му е изключително благодатно за кожата, косата и ноктите, защото има свойството да подпомага регенерацията на клетките в епидермиса. В същото време укрепва самата съединителна тъкан. Тези му свойства в комбинация с антиоксидантния му, антибактериален и противовъзпалителен ефект го правят незаменим помощник за справяне с дерматологичните нарушения от различни естество. Помага при суха и лющеща се кожа, в това число и на главата. Облекчава сърбежа, намалява пърхота и регулира производството на себум, когато се използва самостоятелно или в комбинация с други полезни вещества за лечение на проблеми, свързани с косата. Ето кои са и някои от най-популярните рецепти с репей:

  • отвара от корени на репей

Както вече стана дума, репеят има качествата на естествен антибиотик. За приготвянето на отвара срещу косопад са необходими 20 г нарязани на ситно корени, които се варят в 500 мл вода за около 20 минути. След като изстине до стайна температура, отварата се прецежда и с нея се напояват и масажират корените на косата. Оставя се да подейства за половин час и се изплаква. Добре е процедурата да се повтаря поне по 4 пъти в седмицата, като неизразходваното количество от отварата се съхранява в хладилник;

  • крем с репей

За приготвянето му са необходими 25 – 30 г корени от лековитата билка, които се варят за 20 минути в 400 мл вода. След като се прецеди, в подходящ съд извлекът се добавя към 10 с.л. свинска мас. Съдът се поставя в слабо загрята фурна и се оставя за поне 2 часа. След изстиването му, излишната вода се отцежда, а самият крем се прехвърля в буркан с капак. С така приготвения крем се масажират ежедневно корените на косата. След като се остави да подейства за известно време, се отмива с билков шампоан;

  • масло от репей

100 г корени от пресни корени от репей се добавят към 200 г бадемово масло. След като изкиснат за едно денонощие, получената смес се кипва за 20 минути на слаб огън. Вече изстинали, корените се отделят от маслото и то се прецежда през марля. Така полученото масло се нанася ежедневно в корените и по цялата дължина на косата, като се оставя да действа 4 – 5 часа преди да се отмие.

Японска акация

Може би най-непознатият продукт сред съставките на Пауър Ню Хеър е японската акация. Растението, от което се използват неразтворените пъпки и плодовете, се препоръчва най-вече заради капиляроукрепващото си действие. Това му действие спомага за заздравяване на кожата на главата и скалпа, което на свой ред играе съществена роля за ограничаване на косопада. Едновременно с това подсилва структурата на косата и прави косъма по-устойчив на третиране и опъване.

Макар че японската акация се използва най-вече като съставна част на редица продукти за красота и грижа за косата, от нея може да се приготви и спиртен извлек срещу косопад. За целта 20 г плодове от растението се накисват в 100 мл 70% спирт за период от 7 дни. След прецеждане така приготвеният лек се втрива в корените на косата. Оставя се да подейства за кратко преди измиване.

Шипка

С шипка косата става здрава и красива!

Не на последно място сред полезните вещества в Пауър Ню Хеър се нарежда шипката. Плюсовете от приложението й при проблеми с косата не са един или два. Същото важи и за рецептите, които обещават постигането на здрава, красива и гъста коса.

Може би най-популярната от всички тях се прилага, като се приготви отвара от корени от шипка, с която се навлажняват няколко лъжици готварска сол. Сместа трябва да придобие консистенцията на каша, която се втрива в корените на косата с леки масажни движения. Оставя се за половин час, след което се отмива с вода обилно.

3-те безценни витамина в Пауър Ню Хеър

Вече споменахме, че Пауър Ню Хеър представлява комбинация между натурални съставки, витамини и полезни вещества. Затова няма как да не разгледаме и витамините в продукта и техния ефект за здрава коса.

Витамин В6
Ето ги витамините в Пауър Ню Хеър!

Витамин В6 намира място сред витамините, които имат непосредствено значение за здравето на косата. Недостигът му в организма прави косата суха, чуплива, може да доведе дори до обилен косопад. Именно поради това иновативният продукт, който разглеждаме, съдържа от въпросния витамин. Като основни ползи за косата от витамин В6 се сочат следните:

  • стимулира растежа;
  • поддържа влажността на клетките;
  • успокоява разранената кожа на скалпа;
  • премахва пърхота;
  • предотвратява опадането на косата.

За красива и здрава коса можете да си набавяте от него чрез храната, чрез добавки, но можете да го използвате и като съставна част на маски за коса. Ето някои особено ефективни:

  • 3 ампули витамин В6 се изсипват в стъклена бутилка от 250 мл. Добавят се по около 100 мл шампоан и балсам и шишето се разклаща. Използва се при всяко миене на косата;
  • 30 мл масло от репей се загрява леко и към него се добавя ампула от витамина. След разбъркване сместа се нанася върху корените на косата и по цялата дължина. Поставя се шапка за баня или найлонова торбичка и главата се увива с топла кърпа. Оставя се да действа 1 – 2 часа, след което маската се отмива първо с шампоан, а след това с отвара от лайка. Прави се при всяко миене на косата, като след 10-ич път е добре да се направи почивка от няколко седмици;
  • към 1 яйце се добавят 15 мл предварително затоплено бадемово масло и по една ампула витамин В6 и витамин В7. След разбъркване се нанася в корените и по дължината на косата. Главата се покрива с найлон и с кърпа и се оставя за няколко часа да подейства. Отмива се с шампоан и хладка вода. Бадемовото масло в рецептата може да се замени с масло от репей или зърнастец.

Витамин В7

Витамин В7, познат още като Биотин, с успех възстановява изтощената коса, като стимулира възобновяването на самия косъм. Прави косата по-плътна и здрава чрез насърчаване на производството на мастни клетки.

Витамин Е

Витамин Е има свойството да предпазва косата от прекомерно изсушаване. Съхранява еластичността и блясъка на косъма, като едновременно с това подобрява самото кръвообращение на скалпа. Нещо повече – предпазва космените фоликули от вредното въздействие на свободните радикали, като по този начин намалява риска от окапване на косата.

След като набързо щрихирахме кои са онези полезни вещества, на които Пауър Ню Хеър дължи ефекта си, няма как да не цитираме и няколко човека, които говорят за истинско преобразяване след използването на лосиона против косопад:

Източници:

http://www.stylecraze.com/articles/herbs-that-prevent-hair-loss/

Top 10 Herbs For Hair Growth

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *