Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето кое причинява развитието на меланом: д-р Коморовски обяснява откъде идва рака на кожата

Доктор Евгений Коморовски с най-ценните съвети за предпазване от рак на кожата

Коморовски

Слънцезащитен лосион – той е неразделна част от дългоочакваната почивка на плажа. Повечето от нас вярват, че лекият крем е в състояние по най-добрият начин да се предпази кожата от агресивната слънчева светлина. Мислим си, че слънцепредпазното масло предпазва от изгаряния, предотвратява появата на кожен рак и ще помогне да придобием още по-бронзов тен. За съжаление, това не е съвсем така.

Трябва да изберем много внимателно средството за защита, особено когато става въпрос за малко дете или бебе

Доктор Евгений Комаровски

Популярният педиатър Евгений  Коморовски разчупва всички стереотипи, като изказва своето компетентно мнение по въпроса за слънцепредпазните продукти.

Слънцепредпазните продукти пазят от рак на кожата – дали? Меланомата е най-опасния и агресивен рак на кожата, който се появява все по-често и при по-малки пациенти.

Повечето родители са спокойни – отиват, купуват нещо от аптеката и… здравей, ваканция.

Има 3 хипотези, които обясняват този песимистичен парадокс.

На първо място , меланомът прогресира много бавно. Неговият латентен период е 20-40 години. Така че, ракът на кожата има възможност да нанесе своите вреди на жертвата, причинявайки непоправими щети на здравето, дори в ранна възраст. Интересно е, че точно тогава слънцезащитните продукти не са толкова популярни. За повечето майки е достатъчен факта, че държат бебето на сянка, все едно слънчевите лъчи не се пречупват, нали…

Днес тенът е модерен. Той е символ на богат и проспериращ живот. Но, тук е мястото да споменем втората причина за опасните слънчеви лъчи, а именно – тънкия озонов слой и всичките дупки, причинени от грешната промишлена дейност на човека. Затова слънцето не е „като едно време“. Затова сега хората буквално изгарят, ако прекалят със слънчевите бани.

Номер три е неправилната употреба на слънцезащитните продукти. Хората се намазват с дебел слой от крема, и се чувстват сигурни. Затова прекарват под жаркото слънце много по-дълго време от обикновено. В резултат на това общата продължителност на излагане на UV лъчите се увеличава многократно , което води до непоправими щети на здравето.

И в крайна сметка как да се предпазим от фатално слънчево изгаряне?

Научете се как да пазите децата, и така ще се научите как да се пазите и вие, казва  Коморовски.

Първо: излизате ли навън, намажете ръцете, краката и лицето на вашето малко дете със слънцезащитен продукт.

Второ: количеството не значи качество. Посъветвайте се с фармацевт какво да купите. Не жалете средства, за да не съжалявате в бъдеще. Нанасяйте малко количество, но редовно.

Трето: тръгвайте си от плажа точно в 11 часа и се върнете отново след 19 часа. Останете ли край морето в периода 12-18 часа, рискувате много и ненужно. Епидермисът на детската кожа е много тънък и податлив на атаки от UV радиация. Меланоцитите започват да произвеждат меланин някъде след края на третата година.

Само едно-единствено изгаряне на кожата може да бъде фактор, който в бъдеще да докара рак на кожата, тъй като ДНК-то на кожата вече е променено!

Последните проучвания показват, че ако е налице тен, който се е образувал върху кожата 5 пъти (значи пет последователни години изгаряне) това увеличава риска от меланом с 80%.

Така че, уважаеми читатели – слънцето не е това, което беше едно време. Бъдете особено внимателни на морския бряг и край басейна. Избягвайте оксибензон и камфор в състава на козметичните продукти, обличайте детето с леки памучни дрехи с дълги ръкави и шапка, и най-важното – прибирайте се навреме от плажа!

Източник: www.komarovskiy.net

Б17
Оригиналният витамин Б17 срещу рак

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *