Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТРИМДУКТАЛ / TRIMDUCTAL

Съдържа триметазидинов дихидрохлорид, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, прежелатинизирано нишесте, повидон К 25, талк, магнезиев стеарат, поливинилов алкохол, макрогол, талк, оцветители

Предназначение

тримдукталТРИМДУКТАЛ помага при сърдечни заболявания – стенокардия, като редуцира потребността на сърдечния мускул от постъпления на кислород. Медикаментът е предназначен за възрастни и се включва в комплексно лечение при ангина пекторис.

Как се приема

Приемът на ТРИМДУКТАЛ се препоръчва и наблюдава от лекар. Обикновено се взема три пъти дневно по една таблетка от 20 мг – по време на хранене, с малко вода. Таблетката не се дъвче или стрива.

Пациенти на възраст над 75 години и страдащи от тежки бъбречни заболявания приемат редуцирани дози от лекарството.

Ако пациентът случайно пропусне редовен прием, той трябва да продължи лечението си, без да удвоява приеманата доза при следващото вземане по график. При неволно предозиране трябва да се направи спешна консултация с лекар.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е ТРИМДУКАЛ да провокира необичайни движения на крайниците, включително на пръстите на ръцете – усукване, нестабилна походка, скованост и пр. тази симптоматика затихва след прекратяване приема на медикамента.

Съобщавано е за случаи с влошено качество на съня, запек, оток на лицето и гърлото със затруднено дишане, преглъщане и говорене. Не са изключени промени в кръвните показатели с намаляване на тромбоцитите – това създава риск от кръвоизливи. Отчита се намаляване на броя на белите кръвни клетки.

Има информация и за чернодробни отклонения, изразени в пожълтяване на кожата и склерите, жълтеница, побеляване на екскрементите и потъмняване на урината. Лечението с този продукт може да причини на отделни пациенти стомашен дискомфорт, гадене и повръщане, смущения в сърдечния ритъм и пр.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

ТРИМДУКТАЛ не се прилага при алергия към някоя от лекарствените съставки.

Медикаментът е противопоказан при бъбречни заболявания, при Паркинсонова болест, по време на бременност или кърмене.

Ако медикаментът причинява замайване или влошена координация, не бива да се шофира; противопоказана е работата с тежки машини.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ТРИМДУКТАЛ, които са станали причина за негативно въздействие върху здравето на пациента.

______

Усреднена цена в аптеките – 12 лв за опаковка от 60 таблетки по 20 мг.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *