ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

РЕВИСТИМ / REVISTIM

Съдържа левоцетиризинов дихидрохлорид, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, силициев диоксид – колоиден, безводен, магнезиев стеарат, хипромелоза, оцветители

Предназначение

ревистимРЕВИСТИМ е антихистамин, подходящ за терапии при сезонни и целогодишни алергии: сенна хрема, алергия от домашни любимци или домашен прах. Помага при кожни обриви, зачервяване и сърбеж, сълзене и зачервяване на очите, запушен нос и хрема.

Как се приема

Медикаментът се взема по лекарска препоръка. Дозата и продължителността на терапията трябва да се консултират с лекуващия. Обикновено се препоръчва прием на една таблетка от 5 мг, без връзка с храненето. Гълта се цяла, с достатъчно вода.

При потребители с бъбречни и чернодробни заболявания е възможно дозата да бъде редуцирана и таблетката да се приема през 2-3 дни.

При неволно предозиране е възможно да се получат симптоми като забавени реакции и сънливост; потърсете медицинска помощ, ако признаците стават по-интензивни.

Ако забравите за някой прием, вземете поредната таблетка при първа възможност или когато е времето за следващата доза. Не удвоявайте, за да компенсирате пропуснатото!

Възможни нежелани ефекти

Най-често приемът на този медикамент причинява лесна уморяемост и сънливост, главоболие, пресъхване на устата. В по-редки случаи пациенти съобщават за болки в корема, както и за странични ефекти като
алергични реакции с подуване на лицето, сърбеж и обриви, задух, зрителни нарушения, сърдечни и чернодробни смущения, промени в метаболизма и увеличаване на телесното тегло.

Някои от страничните ефекти може да са преходни. Ако те са с нарастваща интензивност, потърсете лекарска помощ, спрете приема на медикамента.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не бива да се приема при алергия към някоя от съставките му.

РЕВИСТИМ не се прилага при деца под 6-годишна възраст.

При бременност и кърмене приемът на РЕВИСТИМ може да стане само по лекарска препоръка, след преценка за безопасността на терапията.

Този продукт е противопоказан при тежки бъбречни увреждания.

Прием на алкохол по време на лечението с РЕВИСТИМ следва да се избягва.

Взаимодействие с други медикаменти

РЕВИСТИМ може да се приема едновременно с други лекарства, но съвместяването трябва да бъде преценено от лекуващия.

__

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 7 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *