Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТУСАРИ / TUSARI

Съдържа ацетилсалицилова киселина, микрокристална целулоза, царевично нишесте, колоиден безводен силициев диоксид, талк, желатин, магнезиев оксид, етилакрилат, полисорбат 80, титанов диоксид, натриев лаурилсулфаг, натриев бикарбонат, триетилов цитрат, оцветители, талк

Предназначение

тусариТУСАРИ е антитромбоцитно средство, което се приема профилактично за намаляване риска от инфаркт и инсулт. Основава ефекта си върху спецификата на ацетилсалициловата киселина; прилага се и профилактично за предпазване от образуване на тромби след тежки хирургически интервенции.

Как се приема

ТУСАРИ трябва да се приема по препоръка от лекар или фармацевт. Приеманата дневна доза се определя в зависимост от здравословния проблем и възрастта на пациента.

З намаляване на риска от инфаркт се препоръчва доза от 75-150 мг ТУСАРИ, веднъж дневно; за инсулт – от 75 до 300 мг. При стенокардия и за профилактика на тромбози след сърдечни операции се дава по 75-150 мг веднъж на ден.

При хора в напреднала възраст терапията с този продукт подлежи на контрол и се прилагат минималните ефективни дози заради повишения риск от нежелани странични ефекти.

При пропуснат прием не се търси компенсация чрез удвояване на дозата при следващото вземане на лекарството. Таблетките трябва да се гълтат цели, с достатъчно вода. Ако неволно е предозиран приемът, може да се проявят тревожни симптоми като замайване, болки в стомаха, повръщане, халюцинации, шок и кома. Всяка необичайна проява изисква незабавна медицинска помощ.

Възможни странични ефекти

Лечението или профилактиката с ТУСАРИ може да провокира опасни странични ефекти като затруднено дишане и гълтане, оток на лицето и гърлото, замайване и припадък. В такива случаи се търси медицинска помощ по най-бързия начин. Възможни са и други прояви на алергична реакция като обриви, висока температура и болки в ставите.

При немалко пациенти продължителният прием на медикамента причинява стомашен дискомфорт, болки в корема, вътрешни кръвоизливи с прояви като храчене на кръв, кръв в изпражненията, черни екскременти и пр. Регистрирани са също храносмилателни смущения, астматични пристъпи и спазми на дихателните органи, възпаления на кръвоносните съдове, обилни и продължителни менструални цикли, главоболие, смущения в работата на черния дроб и бъбреците.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТУСАРИ не се прилага при алергия към активното вещество или помощни компоненти, както и към нестероидни противовъзпалителни средства.

Лекарството не е подходящо за пациенти, преживели вътрешни кръвоизливи, склонни към кървене, с язва на стомаха или дванадесетопръстника.

Продуктът не се препоръчва на пациенти с астматични пристъпи, с чернодробни или бъбречни заболявания, с проблемно съсирване на кръвта, приемащите висока доза метотрексат при рак или ревматоиден артрит.

Да се избягва от хора с алергичен ринит.

Не се препоръчва за бременни в последните три месеца освен по изрична лекарска препоръка, в минимална доза и за възможно най-кратък полезен срок.

Да не се използва за лечение на деца и подрастващи под 16 години.

Взаимодействие с други медикаменти

Както и при всяко друго лекарство, възможното съвместяване на приема при ТУСАРИ следва да предвиди взаимодействията с ефект към отслабване или усилване на медикаментозното действие, както и повишения риск от проява на странични ефекти.

Необходимо е внимание при случаите с паралелен прием на ТУСАРИ и лекарства като антикоагуланти, медикаменти за трансплантирани, за лечение на хипертония и сърдечни заболявания, за лечение на болка и възпаление, на подагра, за биполярно разстройство и епилепсия, за диабет, рак, ревматоиден артрит.

Алкохолът следва да се избягва заради повишен риск от кръвоизливи.

_______

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 30 таблетки по 75 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *