Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съветите на козметичката: Как винаги да имаме свежа, млада и красива кожа?

Кожата на всяка жена е различна, а и нейните нужди се променят с възрастта и според сезона. Когато се грижим за нея, трябва да не забравяме да се съобразяваме и с условията, където работим и живеем, за да бъде кожата ни по-дълго време свежа, млада и красива.

красива кожа
ТОП съвети за красива кожа

Замърсеност

Симптоми. Восъчен тен, опъната кожа, леки зачервявания, джобове и тъмни сенки под очите.

Обяснение. Замърсяването запушва порите. Всеки ден, излизайки навън, тя се сблъсква с вредни газове, прах, химически вещества… Като се смесят с влагата и се получава истински заряд от свободни радикали, които бомбардират клетките. А те, хванати в капан, са принудени да се защитават и броят им намалява. Кожата се задъхва при този процес за постоянно подновяване на епидермиса.

Решение. Веднъж седмично правете две процедури: използвайте лек и нежен ексфолиант, с който премахвайте повърхностните замърсявания, и нанасяйте почистваща маска. Това дуо премахва мъртвите клетки от кожата, които са виновни за сивия тен. Така кожата ще си върне блясъка и свежестта.

Сутрин използвайте серум и подходящ дневен крем, в който има вещества, които защитават кожата от външни агресии и замърсявания. Козметиката трябва да хидратира епидермиса и да внася кислород в клетките.

Вечер е най-важно да почистите кожата, преди да нанесете вечерния крем.

Не е достатъчно да се измиете – ползвайте лосион, тоник, тоалетно мляко или мицеларна вода, с които премахнете нечистотиите заедно с остатъците от грима. Полезно е вечер да ползвате и подхранващо олио, регенериращи маски и подхранващ крем, който да възстанови нанесените върху кожата поражения.

Абсолютна непоносимост

Симптоми. Изтръпване, зачервявания, парене, набръчкване… Фината кожа предизвиква неудобства, защото е изключително капризна. Тя се състарява по-бързо, защото лесно се набръчква. При нея бръчките не са дълбоки, но са повече от обичайното.

Обяснение. Този тип кожа – по-тънка от нормалното, е с по-слаба защитна стена. Епидермисът при чувствителната фина кожа е по-малко еластичен и плътен. Прозрачна е – през нея прозират капилярите, откъдето идва и лесното й зачервяване. Тя изтръпва, като при по-ниски температури състоянието й се влошава.

Решение. Внимавайте за нуждите на кожата – да е нежно защитена. Суха, смесена или мазна, при нея се препоръчва козметика, която намалява рисковете и позволява правилното функциониране на кожата.

Използвайте кремове с лека текстура и със съставки, които не предизвикат странични реакции.
Увеличете липидите, като използвате хиперхидратантни маски – 1-2 пъти седмично.

Свръхнежност

Симптоми. Стадиите са различни: зачервяванията са само на места, появяват се и изчезват изведнъж, постоянни са. Най-тежкият стадий е розацеята. Локализацията на червенините е на различни места – бузи, чело, врат и деколте. Статистиката сочи, че приблизително 65% от жените почервеняват периодично в тези зони.

Обяснение. Кръвоносната система при тази кожа не функционира правилно. Зачервяването се провокира от минимална емоция и при стрес. Това става заради връзката между нервната система и кожата. Най-засегнати са хората със светли и фини кожи. Около 40-те зачервяването е типично и обхваща всички типове кожи.

Решение. През деня ползвайте крем, богат на термална вода и обогатен с мастни киселини – серамиди, Омега 3 и Омега 6, които укрепват кръвоносните съдове.

Те успокояват веднага зачервената кожа и премахват неприятното парене.

Има кремове срещу зачервявания за чувствителна кожа със специални съставки с успокояващо действие.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *