ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лука Котиньо: преглед при гастроентеролог не бива да ви плаши и е задължителен! Ето защо!

Лука Котиньо е практик в областта на интегративната и холистична медицина и специалист по хранене

Той е и треньор по фитнес на няколко холивудски звезди, сред които са Камерън Диас и Натали Портман. Завършил е Института по здравен мениджмънт, британска професионална организация за мениджъри в областта на здравеопазването и социалните грижи. Има специализация в областта на науката на храните и храненето. В момента той учи за докторска степен.

Лука Котиньо

Практиката на Лука Котиньо го е сблъсквала с проблемите на хора, които искат, но не могат да отслабнат. Както и на много други, които започват, но се отказват. В повечето случаи този отказ и неуспех се дължи на чисто здравословни проблеми, а не това, че човекът е несериозен.

Ето защо световноизвестният треньор споделя нещо много важно – преди всяка диета е добре да се направи консултация не само със специалист по храненето, но и с гастроентеролог. Разберете защо!

В днешно време все повече хора страдат от храносмилателни проблеми

Малко хора осъзнават, че тези привидно прости заболявания водят до много сериозни последици. Кой помага в подобни случаи? Разбира се, че гастроентеролога. Този специалист ще ви помогне да се справите с много предизвикателства, които биха могли да ви създават неудобства в ежедневието.

Нека си представим как би протекъл един прием при гастроентеролог. Защо трябва да посетите този специалист, дори и да нямате кой знае колко сериозни оплаквания?

1. Емоционалното състояние оказва въздействие върху тялото и здравето на организма И най-малкия стрес, безпокойство или депресия водят до сериозни здравословни проблеми. Храносмилателната система първа страда от нашите емоционални възходи и падения.

2. Всеки лекар е и психолог, малко или много

Проблемите с храносмилането изискват много високи умения в общуването с пациентите, за да се създаде доверие и връзка, която би могла да продължи дълго. Колко дълго – това зависи от състоянието на храносмилателната система.

3. Повечето хора отиват при гастроентеролог, само ако имат проблеми с храносмилането, забравяйки, че тези проблеми са симптоматични. Не забравяйте, че превенцията е най-доброто лекарство!

4. Не се страхувайте от диагностичните интервенции. Това е първото нещо, което трябва да направи един лекар-гастроентеролог. Колоноскопия и езофагогастродуоденоскопия – процедури, през които минават почти всички хора със сериозни храносмилателни проблеми. Тези процедури могат да открият сериозни проблеми и да предотвратят някои усложнения. Може да избегнете сложите процедури като правите по-чести консултации с специалистите – гастроентеролози.

5. Спрете цигарите! Този навик е ужасен, не само за вас, но и за околните

Тютюнът има голямо влияние върху развитието на стомашната и дуоденална язва. Тютюнопушенето допринася за развитието на рак на стомаха и болестта на Крон.

6. Лука Котиньо съветва да не се яде много студена или прекалено гореща храна. Пийете достатъчно вода, избягвайте бързите въглехидрати и храни с високо съдържание на мазнини. Нека всяка порция храна е точно една шепа. Хранете се на всеки 2-3 часа с малко количество храна и не слагайте нищо в устата си след 19 часа.

7. Наднорменото тегло не само се отразява зле на външния вид. То допринася за развитието на патологични изменения във вътрешните органи. Камъни в жлъчката, омазнявания в черния дроб и проблеми с панкреаса – всичко това е следствие на нездравословния начин на живот и лошите хранителни навици. И, да – отделяйте достатъчно време на хранителната активност.

8. Таблетки, прахчета и сиропи – повечето от онова, което се продава без рецепта в аптеките, не е съвсем безобидно. Необходимо е да се лекувате с лекарства само след назначаването им от опитен специалист. Между другото, такива процедури като прочистване на червата или черния дроб са полезни само за една много малка част от хората. Забравете за самолечението, защото храносмилателните проблеми, които могат да възникнат след това, съвсем не са шега.

9. И дори ако нямате проблеми с храносмилането и генетична предразположеност към заболявания на стомашно-чревния тракт, не пренебрегвайте рутинната проверка при гастроентеролог. Всъщност, честотата на рак на ректума става все по-висока…

Запомнете тези 9 съвета на Лука Котиньо, и бъдете здрави!

Източник: econet.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *