ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Компреси помагат при разширени вени

Краката до коленете да се намазват с мед, след това се залепват зелени орехови листа и се бинтова леко за през нощта. Сутрин краката се измиват с топла вода. Процедурата се прави една седмица. При необходимост се повтаря процедурата.

При флебит на болното място се прави компрес с гъста каша от хума и оцетна вода около 7 дни.

На болното място се прави компрес от памучен плат натопен в разтвор от 500 г вода и 20 капки тинктура от арника за около седмица.

На болните места се слагат леко счукани горните листа на прясно зеле за през нощта, а през деня се прави компрес с риванол – в продължение на 10 дни.

Болните места се мажат с: ябълков оцет, счукан пелин с кисело мляко, компрес от млечна суроватка, настойка от литър спирт или водка с 2 шепи брезови пъпки, престояли 20 дни, вместо брезови пъпки може да се сложат и 2 шепи цвят от бяла акация. Налагаме с резени червени домати или резени сурови картофи или с пресен свински бял дроб.

Вътрешно може да се пие отвара от конски кестен, бял равнец, комунига или лешник. Една лъжица билка се слага в 500 г вода и ври 5 минути. Пие се по 30 капки, 20 минути преди хранене водка, в която е престоял 14 дни на тъмно 50 г цвят на конски кестен.

Към водата за банята на краката се прибавя отвара от глухарче 50 г в 500 г вода. Ври 10 минути.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Компреси помагат при разширени вени

  1. Pingback: Арника помага при болка и кръвонасядания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *