Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Операцията по отстраняване на катарактата е една от най-безопасните

На мен ми предстои операция за отстраняване на катаракта. Много се страхувам, защото нито веднъж през живота си не съм лягала на операционна маса. Какви са възможните усложнения? А веднага ли се възстановява зрението?

Здравка Филипова, Варна

При съвременното ниво на медицинските техноло­гии, операцията по отстраняването на катарактата е една от най-безопасните. По принцип тя преминава напълно успешно. Цялата манипулация се провежда през много малка дупчица. Това свежда до минимум риска от кръвоизливи и инфекции. За всеки човек ин­дивидуално се подбира изкуствената леша. Новите методики по замяна на лещата са дотолкова добре отработени, че такава операция преминава успешно дори при пациенти на 80, дори и на 90 години. Цялата операция продължава около 20 минути под местна упойка. По принцип още на следващия ден се възвръща зрението. Само понякога остротата му може да не е толкова висока, колкото сте очаквали. Но това се случва, ако човек има и други съпътстващи проблеми със зрението. Например изменения в ретината, които не е можело да бъдат видени заради помътнената леща. И чак след операцията става ясно, че причина за усложненото зрение не е само катарактата.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *