ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БЛЕФАГЕЛ / BLEPHAGEL

Съдържа полоксамер 188, PEG-90, карбомер, натриев хидроксид, вода

Предназначение

БлефагелНовият продукт БЛЕФАГЕЛ е средство за терапия и профилактика при заболявания, засягащи очите и клепачите. Препоръчва се в случаи на преден и заден блефарит – възпаление на клепачите, при сухо око поради блокиране на слъзните жлези, при увреждания на клепачите и очите поради розацея и себореен дерматит на кожата на лицето. БЛЕФАГЕЛ може да се прилага от потребители, носещи контактни лещи. В качеството си на стерилен гел продуктът е подходящ за хора с алергии; приложим е като средство за подготовка преди офталмологични операции.

Специфичната консистенция на продукта позволява продължителното му задържане и въздействие върху клепачите. Не цапа и не омазнява, съдейства за балансиране на епителната хидратация, освежава и омекотява, поема и отстранява замърсяванията от третираните зони.

Как се приема

БЛЕФАГЕЛ се съхранява в специална бутилчица с въздушна помпа, която отмерва стандартна малка доза върху тампонче за полагане върху клепача до основите на миглите. Опаковката гарантира стерилност и след първата апликация – до окончателното излекуване, независимо колко процедури са изпълнени. Пациентската листовка съдържа точни указания за използването на гел-помпата, чрез която продуктът се полага два пъти дневно, сутрин и вечер. При необходимост офталмологът може да препоръча завишаване на тази норма.

Консултирайте се с офталмолог за продължителната употреба на продукта.

Възможни нежелани ефекти

Вероятността от проява на странични ефекти е незначителна; въпреки това следва да се внимава за възможни реакции – дискомфорт, сърбеж и зачервяване на клепачите. При това положение прилагането се прекратява и се търси консултация с офталмолог/алерголог.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БЛЕФАГЕЛ не се препоръчва и прилага при алергия към някоя от съставките.

Продуктът не е подходящ за деца на възраст под три години.

Бременни и кърмачки могат да използват гела след консултация с личния лекар.

Необходимо е внимание, за да не попадне гел вътре в окото. Продуктът съхранява качествата си 8 седмици след първото отваряне на опаковката.

Взаимодействие с други медикаменти

Не е желателно да се употребява и друг продукт за локално външно приложение заедно с БЛЕФАГЕЛ.

Усреднена цена в аптеките – 22 лв за опаковка от 30 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *