Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Свинската мас – по-полезна за здравето от зехтина и олиото?

Истинска сензация! Свинската мас е напът да детронира зехтина!

свинската мас

Какви са ползите от зехтина? Много са, и никак не са за пренебрегване, но все пак…

Все пак, този евтин продукт съвсем скоро ще детонира зехтина. Дойде време да кажем няколко думи в защита и прослава на свинската мас.

Може да започнем тази статия така: Баба ви едно време все със зехтин е готвила, нали? Можем да започнем и така: Не вярвайте на рекламите по телевизията! Но, каквото и да е началото, в края истината е само една.

Истината е, че игнорирахме един много наш, много познат, и в същото време полезен продукт, като свинската мас. Но, времената се менят. Хората – също. А заедно с тях и информацията. Днес, за разлика от преди 20-30 години, е трудно да се манипулират потребителите.

Бавно, но славно колелото на информацията се завърта, и сега можем свободно да твърдим, че животинските мазнини нямат нищо общо с повишените нива на холестерола, запушените артерии, наднорменото тегло и сърдечно-съдовите заболявания.

В продължение на  няколко десетилетия ние свикнахме да чуваме, че зехтинът е считан за един от най-полезните продукти. Независимо от факта, че хубавия, и действително полезен, зехтин е доста скъп, много хора го използват като дресинг за салата или за приготвене на храна. Учени от De Montfort University в Англия, проведели поредица от проучвания за ефекта на зехтинa върху човешкото тяло.

Те стигат до извода, че този продукт – зехтина, е изключително полезен само в суров вид. Когато използваме зехтин за пържене, се отделят алдехиди – вещества, които влияят неблагоприятно на тялото ни. Прекомерната консумация на пържени със зехтин храни заплашва от появата на тумори, сърдечни заболявания и нарушения на функциите на мозъка.

Оказа се, че проблемът не е само в зехтина. Според ръководителя на изследването професор Питър Матюс, рибата, приготвена в растително масло (слънчогледово, царевично или зехтин), съдържа 200 пъти повече алдехиди от стандартите за безопасност, които са позволени.

Затова лекарите съветват да не се използват растителни масла за приготвяне на топла храна

Тяхната препоръка е да се пържи със свинска мас. Може да се ползва за пържене и кокосово или палмово масло. Може да се готви и с обикновено краве масло или с гхи масло. Ако не сте в състояние да запомнете всичко това – гответе с животински мазнини, овкусявайте с мазнини от растителен произход.

Никога не си давайте парите за маргарин или за други продукти, направени от транс мазнини, съветва професор Матюс.

Какви са ползите от свинската мас?

Свинска мас съдържа мононенаситени мастни съединения които, при нагряване, не отделят токсични вещества.

Също така, в полиненаситените мазнини се съдържа арахидонова киселина, която има редица ценни функции: положителен ефект върху мозъка, бъбреците и сърцето. Едно от най-полезните свойства на свинската мас е, че няма нищо общо с никакъв холестерол – нито добър, нито лош.

Свинската мас, когато се използва в разумни количества, е диетичен продукт. Защо? Защото няма никакви несмилаеми частици, способни да гният в червата. Богата е на селен, който укрепва защитните сили на организма. Тялото хаби калории, за да я преработи и дълго време ни държи сити.

Свинската мас е полезна за здравето.

Например, свинска мас се използва при ставни болки, травми и отравяния от йонизиращо лъчение. Мастит, подагра, изгаряния и измръзвания в народната медицина се третират пак с помощта на свинската мас. Друга полза от редовната употреба на този продукт е отразен във факта, че тя помага да се намали количеството на канцерогени в кръвта и предпазва от рак.

И накрая – вкусна е и не е скъпа.

Не ви съветваме да изхвърлите веднага олиото на боклука. Само ще ви припомним едно много важно и вярно правило в здравословното хранене – не на рафинираните храни! Включвайте от време на време свинската мас като част от вашата диета. Използвайте я разумно и с мярка, и сами ще се уверите в полезните ѝ свойства.

Източник: sostavproduktov.ru

МЕДЖИКБЕЛТ (MAGICBELT) – магнитен колан за кръста и гръбнака

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 5 до “Свинската мас – по-полезна за здравето от зехтина и олиото?

  1. Симеон каза:

    Твърдението: „животинските мазнини нямат нищо общо с повишените нива на холестерола, запушените артерии, наднорменото тегло и сърдечно-съдовите заболявания.“ е може ли най-голямата простотия която ще чуете днес !

  2. Galia каза:

    Ама това какво е подигравка с хората ли? Днес това е вредно, утре същото нещо е полезно???? Като незнаят некадърниците да си мълчат…. Добре ли сте с мозъците???? Кадърникът като каже това е така и до край държи, че е така, не да си променя мнението…..

  3. Иво - Виена каза:

    АМАН ОТ ГЛУПОСТИ!!! Типично по български – говори се за проучване на De Monfort University, но източникът е някакъв РУСКИ САЙТ sostavproduktov.ru – и виж, О, ИЗНЕНАДА – ако човек разрови нета и потърси оригиналния източник, излиза, че Грабушките пак ни сервират (И НИЕ ПРЕПЕЧАТВАМЕ КАТО МАЛОУМНИ!) чиста проба fake news, като дори обръщат смисъла на статията с главата надолу. Ето линк към оригинала -https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/vegetable-oil-cancer-link-leads-6792689. Лекарите критикуват Олиото (слънчогледовото!!!) и царевичното масло като вредни за готвене и препоръчват “cooks should use olive oil , coconut oil, butter or even lard as a substitute.“ – буквално“ “готвачите трябва да използват ЗЕХТИН (на 1 място!), кокосово масло, масло и ДОРИ свинска мас (като последна алтернатива!) вместо традиционаните растителни мазнини… Така че – препоръката е точно ЗА зехтина, а свинската мас е на последно място – нищо чудно, че руснаците я препоръчват на първо, защото това е, което могат да си позволят като нация…

  4. Диди каза:

    Само не разрах защо свинската мас ще взривява зехтина …или вместо детонира, са искали да напишат детронира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *