Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога се проявяват първите признаци за рак на стомаха?

Това са постоянни болки, преминаващи и към гърба, упорито повръщане, рязка обща слабост, прогресиращо отслабване и малокръвие. При сте­сняване на изходния отдел на стомаха се появява чувството за препълнен стомах след ядене, прилошаване, оригване, повръщане. Променя се външният вид на болния: кожата побледнява, като в късния стадий придобива пръстен цвят. А според растежа на тумора се появяват новите симптоми на рак на стомаха:

  • усещане за тежест в стомаха след ядене, прилошаване и повръщане;
  • диария или запек;
  • болки в горната половина на корема и опасващи болки, преминаващи към гърба;
  • увеличаване размера на корема, натрупване на течности в коремната кухина;
  • отслабване;
  • при разрушаване на кръвоносните съдове в тумора са възможни стомашно-чревни кръвоизливи.

При стомашни кръвоизливи, които могат да въз­никнат заради изявения вече тумор, се появява рязка слабост почти до загуба на съзнание, появява се повръщане като „кафена утайка“ или тъмна кръв със съсиреци. А също и изпражнения „като катран“.

При перфорация (спукване) на тумора и изли­ване на съдържимото от стомаха в коремната кухина се развива перитонит – рязка силна болка в корема, напрегнати мускули, слабост, повишена температура.

ВНИМАНИЕ!

Съвременните диагностични методи позволяват да се оп­редели наличието на ракови клетки още в начален стадий на заболяването. Най-популярен в днешно време е ендоскопското изследване на стомаха. Най-информативен и ефективен ди­агностичен метод на многото заболявания на вътрешните органи е компютърната томография, а също и магнитно-резонансната томография. Така се получава допълнителна информация за органите и тъканите. В редица случаи се прибягва до диагностична лапароскопия. Единственият про­блем от диагностична гледна точка е това, че пациентите се обръщат за помощ прекалено късно.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *