ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на възпаление в бъбреците с рецепти от народната медицина – НАЙ-ДОБРИТЕ РЕЦЕПТИ

Лечение на възпаление в бъбреците с народни рецепти дава отлични резултати. Възпалението на бъбреците е възпалителен процес, който протича със слаба болка

възпаление в бъбреците

Възпаление в бъбреците може да се разглежда като отделна болест, и като усложнение при различни заболявания (остра бъбречна недостатъчност, уролитиаза, хиперплазия и карцином на простатата, гинекологични заболявания). Налице е възпаление на бъбреците при най-различни обстоятелства: следоперативен период, бременност.

Като цяло, жените преобладават сред пациентите с възпаление на бъбреците. Най-честата причина за възпаление на бъбреците е Е.коли, по-рядко стафилококи и ентерокок.

Симптомите на остро възпаление в бъбреците са:

  • висока температура;
    треска и изпотяване;
    болки в мускулите и ставите
    главоболие, понякога объркване;
    гадене и повръщане;
    болка и напрежение в мускулите в областта на кръста;
    мускулно напрежение в предната коремна стена;
    често, болезнено уриниране
    люспи, мътност в урината;
    прекомерно уриниране, нощно уриниране.

Симптоми на хронично възпаление в бъбреците

  • периодично повишаване на температурата;
    потене, особено през нощта;
    промени в цвета на кожата (сивкав цвят на кожата);
    суха кожа;
    обща слабост, умора, главоболие;
    загуба на апетит;
    гадене, повръщане;
    повишено кръвно налягане.

Лечение на възпаление в бъбреците с народни рецепти

Диетата на пациентите с възпаление на бъбреците, без хипертония (високо кръвно налягане) и подуване, е малко по-различна от нормалния хранителен режим. Препоръчителна е лакто-вегетарианска диета, без месо и варена риба. В дневната диета трябва да се включват ястия приготвени от зеленчуци, плодове, богати на калий и витамини С, ябълки, сливи, кайсии, стафиди, смокини, картофи, моркови, зеле, цвекло. Ограничен е приема на мляко, млечни продукти, яйца. Избягват се пикантни ястия и подправки.

При липса на оток и хипертония на пациентите се препоръчва да пият 2-3 литра течности на ден под формата на минерална вода, плодови напитки, компоти, желе. Особено полезен е сока от червена боровинка, тъй като има силни противовъзпалителни свойства. Ограничено е използването на сол до 5 грама на ден.

Препоръчително е да се включат в диетата дини и пъпеши. Те имат диуретичен ефект и помагат при прочистването на пикочните пътища от бактерии, слуз и малки камъчета

В рамките на 2-3 дни се ядат само кисели храни (без хляб, месо и яйца), следвани от 2-3 дни на алкализираща диета (зеленчуци, плодове, мляко). Това създава неблагоприятни условия за микроорганизмите в бъбреците.

Билково лечение на възпаление в бъбреците

Първа рецепта

3 части листа от боровинки, 1 част листа от мечо грозде, 2 части борови връхчета, 1 част плодове от хвойна.

Подготовка и приложение: 2 супени от билковата смес се слагат в половин литър литра вряла вода. Оставете за една нощ в термос. Пие се по 1/4 чаена чаша 3-4 пъти на ден. Курсът на лечение е 2-3 месеца. След 2 седмици почивка повторете курса.

Втора рецепта

1 част корен иглика, 1 част трева медуница, 1 част листа от живовляк, 3 части листа от малина и 4 части листа от коприва, 2 части семена от копър, 3 части плод шипка.

Подготовка и приложение: 2 супени лъжици от предварително смляната билкова смес (в кафемелачка или мелница) се слагат в половин литър вряла вода. Оставете за една нощ в термос. Една голяма чаена чаша се изпива на 4 пъти през деня, преди хранене. Курс на лечение – 2-3 месеца. След 2 седмици повторете курса.

Източник: medn.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *