ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Облекчете проблемите с нервите с тези съвети!

Понякога ви се струва, че проблемите с нервите ви идват в повече – всичко ви се сгромолясва на главата – проблеми, проблеми… И се обърквате. Не се отчайвайте и не мрънкайте – нужно е само да реорганизирате ежедневието си и животът ви ще стане много лесен, без неприятни изненади.

Облекчете живота си

Усмихвайте се

Не, това съвсем не бива да ви звучи несериозно като съвет. Усмихвайте се, когато се протягате сутрин, усмихвайте се, когато поздравявате хората. Постепенно това по-усмихнато състояние ще започне да ви харесва и ще установите, че проблемите сякаш се решават по-лесно и хората ви приемат много по-добре.

Избягвайте контакти с неприятни за вас хора

Има личности, които сякаш са токсични за вас… Това са тези хора, които внасят много негативна емоция в живота ви – осъждат ви, интригантстват зад гърба ви, постоянно натякват своето превъзходство, намаляват вашата самоувереност, подвеждат ви, мамят ви, непрестанно мрънкат и се оплакват. Не общувайте с тях – дори от учтивост. Това е вашият живот и имате право да получите от него максимум позитивност, а не хора, които ви товарят с проблемите си.

Престанете непрекъснато да чистите и подреждате

Домакинстването може да „изяде“ цялото ви свободно време. Време е да започнете да се отнасяте към някои несъвършенства малко по-спокойно. Ако детето не иска да си прибира дрехите в гардероба, поставете до леглото му един фотьойл – нека да оставя дрехите си на него, а веднъж седмично да ги разпределя към коша за пране и в гардероба. Не е задължително и да се опитвате да ловите всяка прашинка, появила се по мебелите в дома ви – докато се обърнете, ще се появи нова.

Решете проблемите с битов характер 

Крушката в кухнята все изгаря и отказва да светне в най-необходимия момент. Това е особено изнервящо. Не чакайте търпението ви да се изчерпа напълно или да стане по-голям проблем. Отделете един ден и извикайте майстори, за да поправят всичко необходимо. Хубаво е и да се отървете от излишните неща в дома ви, които само събират прах и ви създават допълнително проблемите. Така ще си освободите пространство и ще имате повече въздух и свободно време.

Престанете а се оправдавате

Вие сте зрял човек и постъпвате така, както смятате за необходимо. Е, може на някого вашите решения да не се нравят, но какво да се прави – такъв е животът. Бъдете уверени в действията си и не се обяснявайте на всеки срещнат.

Не се страхувайте да търсите помощ

Често си мислим, че е най-добре да се справяме сами, защото другите си имат достатъчно свои грижи. Но сега се замислете: вие не сте ли склонни да помагате? Да, и за повечето хора около вас е приятно да помогнат. Не едно психологическо изследване доказва, че най-често сме доволни от себе си, след като сме помогнали на някого и сме направили нещо добро. Така че – давайте възможност на хората да се чувстват добре.

Подсигурете се

Направете фотокопия на всички важни документи, направете дубликати на всички ключове (един за апартамента ви може да има при съседите). За всеки случай. В безизходна ситуация това може много да помогне. Прехвърлете всички важни компютърни данни и фотографии и на отделен диск, за да няма неприятни изненади, ако се развали компютърът.

Не обещавайте излишни неща

Случва се, от добронамереност и поради факта, че много добре знаем как трябва да се направи нещо, да искаме да го свършим, за да сме полезни. Но всъщност нямаме време и сили за това. Сигурно имате такива ситуации: говорите с любимата си леля, много ви се иска да я посетите и обещавате, че в събота това ще стане. Но всъщност знаете, че няма да стане. Не обещавайте неизпълними неща – ще е по-леко на всички.

Облекчете живота си с почивка

Изхвърляйте негативните мисли

Не мрънкайте, не се оплаквайте. Да, не е лесно. Но все пак можете и е необходимо да се отървете от всички страшни мисли – зa болести, трагедии, проблеми… Представете си гардероб, а в него – много дрехи на закачалки. Това са вашите мисли, подредени в главата ви. Можете да извадите от гардероба онази закачалка с дреха, която ви е нужна, харесва ви и ви носи радост например. Ако усетите страшна, неприятна мисъл, просто я прибирайте в някой затънтен ъгъл, а взимайте по-хубавата, която ви качва настроението. А ако успеете да изхвърляте от „гардероба“ всички „дрехи“, които ви носят неприятна емоция, това ще е най-добрият вариант.

Пийте хранителни добавки за заздравяване на нервната си система

За повече подробности последвайте линка, който е поставен върху името на продукта.

Форца 5 е уникална комбинация от 5 активни съставки, които тонизират, енергизират, възстановяват и помагат да се преодолее умората, стреса, натоварванията, загубата на жизненост и отпадналостта.

Сила за нервната система, код: 30405

Витаминният комплекс балансира ензимните реакции в системите на организма и нормализира метаболизма. Внасянето му подпомага нервната система, а нейните нормални функции бързо възстановяват обичайния ритъм на останалите системи и органи.

ЦАРСКИ БИЛКИ За нервната система код30112

Действа успокояващо върху нервната система. Има антистрес, адаптогенен, антиритмичен и антиспастичен ефект. Стимулира имунната система и подобрява качеството на съня.

ФИТОВИТ АНТИСТРЕС КАПСУЛИ

Подобрява функциите на централната нервна система. Действа благоприятно върху потентността и сърдечно-съдовата система. Помага при безсъние, нервно напрежение, раздразнения.

НЕВРОХЕЛТ / NEUROHEALTH

ейства благоприятно при стрес и безсъние. Допринася за здрава нервна система.

МАГНЕЗИЙ В КОМПЛЕКС При стрес и напрежение! код30241

Магнезият заздравява костите и подобрява мускулната функция. Поддържа здрави ендокринна и имунна системи, както и стабилен сърдечен ритъм.

ЖЕН ШЕН КОМПЛЕКС х3 32 желатинови капсули код30232

Жен шен комплекс представлява ефикасна комбинация от трите основни типа Жен-шен – Американски, Сибирски (елеутерокок) и Корейски (панакс). Униклана комбинация включваща мощен природен адаптоген и енрготоник.

ЖЪЛТ КАНТАРИОН, код: 30411

Препаратът с жълт кантарион е продукт на Sanct Bernhard с антисептично и общоуспокояващо действие.

НЕВРО

Продуктът представлява етанолов екстракт (60%об.) от валериана, мента , глог, маточина, блатен тъжник, хмел, лавандула, кръвен здравец.

НЕВРОЛИН

Съчетанието от витамини и микроелементи в НЕВРОЛИН от COMPLETE PHARMA нормализира проводимостта на нервните пътища, оптимизира синтеза на протеини и червени кръвни телца и подобрява висшата нервна дейност.

Отървете се от всичко дискомфортно

Става дума и за дрехи, и за разни други неща от ежедневието. Не пазете дрехи или обувки, защото ви било жал да ги изхвърлите. Освободете се от всичко, което ви дразни. Обувките ви стиягат? Просто не са за вас, колкото и да са хубави – не ги носете и толкова. Пък и вероятно така ще предотвратите излишни проблеми със здравето на краката.

Научете се да казвате „не

Сложно е, да, но ако успеете да го усвоите, ще установите, че имате много повече свободно време и повече увереност. Можете да започнете с лека тренировка – да откажете да вземете за пореден път рекламна листовка на входа на магазина.

Престанете да се притеснявате

Да позвъните, да попитате някъде нещо – все се тревожите да не изглеждате глуповато или да не ви приемат като досадник. Стига излишни предварителни съображения! Ако ви е нужно нещо, не се притеснявайте! Дори човекът от другата страна на телефонната линия да ви откаже, поне ще знаете точния отговор. И няма нищо срамно в това, че не сте запомнили например името на събеседника си от първия път – вероятно и той не е запомнил вашето. И да почукате на кабинета на лекаря, който не вика следващия пациент, е нормално – вие не нахълтвате, а внимателно пробвате. Заради подобни притеснения изпускаме милиони възможности.

Малко променете живота си

Не взимайте пари назаем

Да, понякога сякаш нямаме избор, но когато е възможно да се справите, не взимайте заеми. Много хора разсъждават така: в този живот трябва да се наслаждаваме на всичко, а не все да чакаме. Да, но пак в този живот се налага да връщаме взетите назаем пари, понякога – в много по-голям размер, което е излишно затруднение.

Не се опитвайте да  променяте другите хора

Това е безсмислено. Отнема сили и време, а резултатът е един – този, когото се опитвате да „подобрите“, се кара с вас. Защо? Защото това, че намеренията ви са добри според вас, съвсем не означава, че на въпросния човек тези планирани от вас промени ще се отразят добре и ще му донесат по-хубав живот и спокойствие. Не забравяйте, че вие преценявате другите само от своята гледна точка, пък и всеки човек има право на личен избор, пише Журнал за жената.

Гледайте всяка ситуация отстрани

Когато имате грижи, си представяйте, че това се случва на някой друг човек. Защо се е оказал в тази ситуация? Какво бихте го посъветвали? Така ще намерите най-правилното и обективно решение за всяка ситуация, вместо други хора около вас да се опитват да определят вашия живот.

Планирайте

Вземете си органайзер – хартиен, електронен, както ви е удобно. Всяка вечер (или сутрин) си правете план – за деня, може да го правите и за седмицата, за месеца. Това помага много в ежедневието, защото в съвременния бесен ритъм няма как да се мине без план.

Прочетете още полезни статии от нашия сайт! 

Паническото разстройство се лекува успешно с тези методи!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *