БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Ето защо се събуждате през нощта по едно и също време. Тялото алармира!

Тялото има нужда от почивка, умът има нужда от спокойствие, а всички ние – от здрав и спокоен сън през нощта

нощта

Защото, именно нощта е времето, през което нашия организъм се възстановява най-пълноценно.

Здравословният сън не е просто хоби, а жизнена необходимост. За съжаление, спокойният и дълбок сън стана недостъпен лукс, напоследък. Все повече са хората, които се оплакват на личните си лекари от прекъсване на съня, проблеми със заспиването и безпокойство без видима причина в късните часове на нощта.

spane

Днес ще ви помогнем да разберете причините, които могат да предизвикат пробуждане на определен период от време през нощта.

Проблеми със съня – прочетете и разберете защо се събуждате често само и предимно по едно и също време през нощта

1. Трудно заспивате от 21:00 до 23:00 часа

Хората, които се сблъскват с проблема на заспиване по време на този период, често страдат от заболявания на имунната система. Необходимо е да се отървете от лошите навици, като алкохол или тютюнопушене. Замислете се дали няма и още някоя причина, която би довела до проблем с имунната система. За по-сигурно се консултирайте с лекар.

Още причини за трудното заспиване в този период са: стресово разстройство и прекалено много проблеми от битово и лично естество.

2. Трудно заспивате или често се събуждате от 23:00 до 01:00 часа

Това е време за работата на жлъчния мехур. Ако редовно се събуждате по време на този период, трябва да се обърне внимание на диетата. Минете за известен период от време на по-леки и здравословни храни и избягвайте да се храните след 20:00 часа.

chasovnik

3. Пробуждане между 1:00-3:00

През това време активен е черния дроб. Най-вероятно, черният дроб е започнал да се омазнява, или имате проблеми с ензимите. Необходимо е да преразгледате своите възгледи по отношение на храненето, както и да се отървете от лошите навици. Добре е да не пиете алкохол и да наблегнете на билките, които са полезни за черния дроб.

insomnia

4. Събуждате се между 3:00 и 5:00 часа

По това време са активни белите дробове. Пробуждане в интервала между 3:00 и 5:00 е като събуждане по телефона за организма! Най-вероятно сте много загрижени за някои житейски събития: емоциите са толкова дълбоки и силни, че те влияят отрицателно върху качеството на съня. Ако се събуждате повече от месец по това време, потърсете професионална помощ от психиатър или просто поговорете откровено с добър приятел.

utro

5. Пробуждане между 5:00 и 7:00 часа

По това време се активира дебелото черво, така че няма нищо чудно в ранните позиви за тоалетна. Започнете сутринта с чаша топла вода и лимон. Заредете тялото с подходяща закуска и нека деня ви да бъде пълен с енергия и добро настроение.

Разбира се, тази статия е само предположение за това какви проблеми могат да причинят неспокойния сън. Ако се събуждате по едно и също време повече от 1 месец, трябва задължително да се потърси съвет от компетентен лекар.

Източник: www.woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *