ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доц. Кожухаров, след конференцията по психиатрия: Трудно е пациентите да влязат в ремисия само за 14 или за 21 дни

Психиатрия – същност, заболявания, които изследва и лекува. Последните  най-модерни похвати и възможности в психиатрията, обсъдени на проведена във Варна Национална конференция по психиатрия. Биологичната терапия, психотерапия, социотерапия, терапия на средата, мильо терапия. Лечение на пациентите в болнични заведения. Нова програма за психично здраве – лечение и долекуване на пациентите извън болничните заведения.

Доц. Христо Кожухаров – ръководител на Втора психиатрична клиника при Университетска болница „Света Марина“ – Варна коментира резултатите от проведената Национална конференция по психиатрия пред mu-vi.tv/Pages/HomePage.aspx – ТВ канал на УМБАЛ – Варна. Националната конференция е под надслов „Психиатрия на 21 век – от теорията към практиката“. Тя е организира под егидата на Българската психиатрична асоциация и Медицински университет – Варна.

Психиатрия
Доц. Кожухаров за последните новости в психиатрията

Участие вземат не само специалисти от България, но и от чужбина. В България са регистрирани 550 психиатри. Във Варна пристигат 350 от тях. Според доц. Кожухаров тази цифра показва изключителна успеваемост. На конференцията са обсъдени последните новости по отношение на биологичната терапия, на психотерапията, социотерапия, терапията на средата – мильо терпапия.

Едни от най-важните и съществени проблеми в българската психиатрия са свързани с липсата на достатъчно средства. Лечението на един пациент протича бавно и във времето. Поради липса на достатъчно средства се налага пациентите много по-рано да бъдат изписани от лечебните заведения без да е постигнат качествен оздравителен ефект, алармира доц. Кожухаров.

Трудно е пациентите да влязат в ремисия само за 14 или за 21 дни. В същото време доболничната помощ не е добре подготвена, за да се грижи за тези пациенти. Единствената помощ, която им се полага е посещение при амбулаторен психиатър веднъж месечно. Останалите форми не функционират както трябва. Тяхното положение отново започва да се влошава, защото при липсата на контрол, пациентите не си вземат дори редовно медикаментите. Според българското законодателство една болница не може да поема леките случаи, а само средните и тежките.

Нова програма за психично здраве – предстои да бъде внедрена активно в практиката. Тя ще обслужва пациентите извън болничните заведения. Такива са различни дневни центрове, в които оздравителният процес продължава и след болничното лечение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *