Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билкови отвари против кашлица

Правим запарка от следните билки: по една стиска цвят от липа, и листа от джоджен заливаме със 600 г вряща вода, прецеждаме и смесваме запарката с варен мед (една супена лъжица мед варим 10 минути в 250 гр вода ). Даваме на болния да пие като чай сутрин, обед и вечер.

Отвара от агримония с варен мед: вземаме една супена лъжица ситно нарязана агримония и варим 10 минути в 500 гр вода. Прецеждаме и смесваме с варен мед. Даваме на болния отварата да се пие като чай сутрин, обед и вечер преди ядене.

Преди лягане (1 час след храна) болния да изпие ¼ горещо прясно мляко, смесено с 2 супени лъжици варен мед и едно яйце (с белтъка и жалтъка). Същото питие да се повтори сутрин 2 часа преди ядене.

Приготвяме отвара от 4-5 листа ситно нарязан подбел и дюлено семе, които варим 10-15 минути в половин литър вода. Прецеждаме и смесваме със 50 г варен мед. Даваме на болния да се пие 3 пъти дневно по 1 винена чаша сутрин, обед и вечер преди хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *